|

Apple Lightning girişini değiştiriyor

ABD’li teknoloji devi Apple, suya dayanıklı kablo üretimi üzerine çalışmaya başladı. Bu teknoloji üzerine patent alan teknoloji devinin, patente göre Lightning girişini değiştirebileceği belirtiliyor. Peki giriş değişirse eski telefonlar ne olacak.

Yeni Şafak
16:06 - 10/03/2018 Cumartesi
Güncelleme: 16:13 - 10/03/2018 Cumartesi
Diğer
Lightning konektörü, 2012'den bu yana iPhone, iPad ve iPod touch'ı şarj etmek için standart bir port oldu ve milyarlarca cihaz tarafından kullanılıyor.
Lightning konektörü, 2012'den bu yana iPhone, iPad ve iPod touch'ı şarj etmek için standart bir port oldu ve milyarlarca cihaz tarafından kullanılıyor.

ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi, Lightning konektörünün şeklini değiştiren bir çift Apple patent başvurusu yayınladı. Apple böylece iPhone gibi suya dayanıklı elektronik cihazların şarj edildikleri esnada su hasarına maruz kalma ihtimalini ortadan kaldırmak istiyor.

Lightning konektörü, 2012'den bu yana iPhone, iPad ve iPod touch'ı şarj etmek için standart bir port oldu ve milyarlarca cihaz tarafından kullanılıyor. Apple şimdi bu portun tasarımını değiştirebilir. Her iki patentin de arkasındaki ana fikir aynı: artan su direnci.

Apple'ın, iPhone gibi suya dayanıklı cihazların, şarj olurken ıslanırsa su hasarına maruz kalabileceği konusunda endişeleri var. Milliyet'in haberine göre yeni bağlantı girişi, dar bir vakum contası oluşturmak için bir kama şekline geçerek, bir adım daha ileri gidiyor ve böylece su direnci arttırılıyor.


Yeni bağlantı kablosuyla iPhone'nuzu fişten çekme süreciniz de değişecek. Apple'ın önerdiği bir şey bunun telefondaki bir yazılım arabirimi aracılığıyla yapılması. Şöyle ki Apple, Lightning yuvasındaki vakumların iOS tarafından yönetileceğini belirtiyor. Kullanıcılar cihazlarını şarj kablosundan ayırmadan önce cihazlarının arayüzünden vakum sistemini devre dışı bırakması gerekebilir.

Apple'ın Lightning ile ileriye gidip gitmediğini görmek ilginç olaca. Ancak hem Apple Watch hem de iPhone artık kablosuz şarjı destekliyor. Apple belki de ileride Lightning'den de vazgeçerek kablosuz şarjı seçebilir.

#Apple
#Lightning
#Su geçirmez kablo
6 yıl önce