|

Apple'ın 'Truva Atı' Google Play'de

Apple, en büyük rakibi Google'a yönelik şimdiye kadar hiç rastlamadığımız denli agresif bir hamle gerçekleştirdi.

Yeni Şafak
23:14 - 9/06/2015 Salı
Güncelleme: 20:14 - 9/06/2015 Salı
Diğer

Dünkü geliştiriciler konferansında

,

ve

tanıtan Apple, bir taraftan da mobil yazılım kanadındaki en büyük rakibi olan Google'a gizlilikten, stabiliteye kadar pek çok alanda da taş göndermeyi ihmal etmedi. Hatta taş dediğimize bakmayın, hazırladığı yeni uygulama ile rakibine 'doğrudan senin kullanıcılarını da kendime çekeceğim' mesajı verdi açıkça.



Şöyle ki, iOS 9'un yeniliklerini yayımladığı

'Android Göçü' isimli bir başlık altında özel bir bölüm hazırlayan Apple, potansiyel kullanıcılarına gelin sizi kolayca Android'den iOS'a taşıyalım diyor.



''Move to iOS uygulamamızı indirip kablosuz biçimde
tüm içeriğinizi (kişiler, mesajlar, fotoğraf ve videolar yer imleriniz, e-posta hesaplarınız, ajandanız, duvar kağıtlarınız, DRM korumasız kitap ve müzik parçalarınız)
güvenli bir biçimde
bize taşıyın. Dahası mağazalardaki ortak olan sizde yüklü
tüm ücretsiz/ücretli uygulamalarınızı size biz listeleyelim size de sadece yüklemek kalsın.''


Dahası bununla da yetinmeyen Apple, aşağıda gördüğümüz fotoğrafta da 'işlem tamam, verilerin taşınması bitti. Şimdi mağazalarımızdan birisini ziyaret edip Android telefonunuzu ücretsiz biçimde geri dönüşüme yollayabilirsiniz' notunu düşmüş.





Ne yalan söyleyelim şaşırdık. Ne de olsa genelde bu tür

ama anlaşılan o ki Apple da duruma daha fazla sessiz kalamamış. Dahası Samsung'u değil doğrudan Google'ı hedef almış ki bu da bir nev'i 'sizi muhatap almıyorum' mesajı olmuş Samsung'a. Üstelik telefon seçiminde de Galaxy S6 yahut Note 4 falan değil, HTC'nin One M9'u tercih edilmiş.



Velhasıl Google Play'e baktığımızda henüz 'Move to iOS' isimli bir uygulamaya rastlamadık ama muhtemelen iOS 9 yayınlanınca bu uygulama da Google Play'deki yerini alacaktır.



Evet; top şimdi Google cephesinde...










#apple
#samsung
#iphone
#ipad
#ios
#google
#android
#ios 9
#google play
9 yıl önce