|

iPhone'ların gizli özellikleri

iPhone kullanıcılarının birçoğu cihazlarını sadece sosyal medyada gezmek, fotoğraf çekmek ve müzik dinlemek için kullanıyor. iOS'un basit kullanımının altında yatan gizli kalmış özelliklerden haberdar değil. iPhone'ların gizli kalmış özelliklerini sizin için derledik.

Yeni Şafak
10:34 - 18/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 11:06 - 18/12/2017 Pazartesi
Bir Apple Store'da sergilenen iPhone 8.
Bir Apple Store'da sergilenen iPhone 8.

Akıllı telefonlarda en çok kullanılan işletim sistemleri iOS ve Android’in farklı avantajları bulunuyor. iPhone kullanıcılarının bir çoğu iOS’u daha kolay olduğu için tercih ediyor. Android ise yapılandırma ve özelleştirme konularında daha fazla seçeneğe sahip. Buna rağmen, Apple’ın basit işletim sisteminin altında gizli kalan birçok gelişmiş özelliğe ulaşabilirsiniz. İşte iPhone’ların az bilinen özellikleri:



iPhone hoparlöründen daha fazla ses çıkarabilirsiniz

iPhone’unuzun ayarlarında yapacağınız ufak bir değişiklik sayesinde telefonunuzun sesini arttırabilirsiniz. ‘TheBae’ isimli bir Twitter kullanıcısı, iPhone’ların sesini daha yüksek çıkarmanın formülünü paylaştı. Ayarlar>Müzik>Dengeleme>Geç Vakit Ayarı seçeneklerini takip edin.

Klavyeyi fare gibi kullanın

iPhone klavyesinin aynı zamanda ‘trackpad’ yani dokunmatik alan işlevi görebildiğini biliyor muydunuz? Bu özellik sayesinde, imleci ekrana dokunmadan daha doğru hareket ettirebilirsiniz. Bu özelliği kullanmak için 3D Dokunmatik özelliklere sahip bir iPhone'a ihtiyacınız olacaktır.

Trackpad’i etkinleştirmek için iPhone klavyesinde herhangi bir yere sıkıca basılı tutun. Ardından imleci metin boyunca hareket ettirmek için parmağınızı sürükleyin.

Su terazisi olarak kullanın

iOS cihazlarda bulunan Pusula uygulaması bir su terazisi de içeriyor. Bu uygulama sayesinde çerçeveleriniz artık yamuk olmayacak. Su terazisini, telefonunuzu düz veya yatay tutarken kullanabilirsiniz. Ekrana dokunarak, iki yüzey arasındaki farkı ölçebilirsiniz; kırmızı kenar boşluğu, iki açının ne kadar değiştiğini gösterir.

Hesap makinesinde silme tuşu

Bu gizli arka plan işlevi sayesinde artık hesaplamalarınızda yaptığınız minik hatalarda, C veya AC düğmelerine kullanarak en baştan başlamanız gerekmeyecek.

Ekranın üst kısmında, rakamların görüntülendiği yerde sola veya sağa doğru hızlıca kaydırarak en son girdiğiniz rakamı silebilirsiniz.

Fotoğraflarınızı gizleyin

iPhone, kişisel fotoğraflarınızı gizlemenin bir yolunu üretti. Fotoğraflar'ın içinde, bir veya daha fazla resim seçtikten sonra Paylaş düğmesine dokunarak Gizle'yi seçin. Onay mesajında belirttiğiniz gibi, seçtiğiniz resimler Anılar, Koleksiyonlar ve Yıllar dosyalarında görünmez olur, ancak resimlere hala Albümler ekranından erişilebilirsiniz.

Uyku saatlerinizi düzenleyin

Sizi sabahları uyandırmanın yanı sıra, iOS'un en yeni sürümü belirli bir saatte uyumanıza da yardımcı olur. iPhone'unuzdaki Saat uygulamasınından en altta bulunan Yatma Zamanı’nı seçin. Öncelikle, telefonunuz sabah hangi saatte uyandırılmak istediğinizi soracaktır. Bunu belirttikten sonra, alarmın haftanın hangi günlerinde çalmasını istediğini seçebilirsiniz. Her gece kaç saat uyumak istediğinizi belirtirseniz, telefonunuz uyumanız gerektiği zaman geldiğinde bildirim olarak çıkacaktır.

Siri’ye takma adları kullanmayı öğretin

Siri, çoğu zaman birini aramak veya mesaj atmak istediğinizde kimden bahsettiğinizi anlayabiliyor.

Ancak, "anne" veya "sevgili" gibi takma adları kişilerinize ekleyerek bu işlemi hızlandırabilirsiniz. Apple'ın Rehber uygulaması bunun için özel bir alana sahip ve Siri buraya girdiğiniz bilgileri kişileri tanımlamak için kullanabiliyor. Bir takma ad girmek için herhangi bir kartviziti açın, Düzenle'ye dokunun, Ekle'yi seçin ve ardından listeden Takma adını seçin.

Böylece artık, sadece Siri'ye "annemi ara" veya “babama mesaj at" gibi komutlarda bulunmanız yeterli olacaktır.




#iPhone
#Apple
#iOS
6 yıl önce