|

Metro İstanbulluların cebinde

Türkiye’nin en kalabalık metropol şehri olan İstanbul’da, İBB tarafından ulaşım araçlarını kolayca kullanabilmenizi sağlayacak bir uygulama geliştirildi. Android ve iOS işletim sistemine sahip cihazlarla uyumlu olan uygulamadan sefer, durak, saat, yol tarifi, güncel bilet fiyatları gibi çeşitli bilgilere erişim sağlanabilecek.

Yeni Şafak
14:29 - 25/04/2017 Salı
Yeni Şafak
Geliştirilen uygulama sayesinde ulaşım araçlarının kullanımı kolaylaşacak.
Geliştirilen uygulama sayesinde ulaşım araçlarının kullanımı kolaylaşacak.

Türkiye’nin en kalabalık metropol şehri olan İstanbul’da, potansiyel nüfusunun sağlıklı hareket edebilmesi için İBB ve devlet tarafından çeşitli çalışmalar gerçekleştiriliyor. Her geçen gün kendini teknolojik ve proje bazlı yenileyen İstanbul’un en büyük atılımları ise ulaşım odaklı gerçekleşmeye devam ediyor.

Yapılan İETT ağları, Metrolar, Tramvaylar, Metrobüs, Marmaray ve Vapur hatları bugünün İstanbul’unu örümcek ağı gibi sararak her noktasına ulaşım sağlıyor. Her milletten milyonlarca insanı ağırlayan şehir ise özellikle yol iz bilmeyen kişilere, ulaşım anlamında işkence haline dönüşüyor. Neredeyse her durakta karşılaştığımız hangi durakta ineceğini bilmeyen, inmek istediği durağa gelip gelmediğini bilmeyen ve yahut hangi ulaşım aracı nerelerden geçerek hangi noktaya ilerleyeceğini bilmeyen insanlarla dolu. İstanbul Büyükşehir Belediye’si ise İstanbul’un bu soruna çözüm getirecek bir uygulama geliştirdi.


Metro İstanbul ismindeki, tüm ulaşım araçlarının sade bir şekilde nasıl kullanılacağı konusunda bilgilendirmelerde bulunuyor. Bununla birlikte cep telefonunuzdan ve tabletinizden metro hatlarıyla ilgili sefer, durak, saat, yol tarifi, güncel bilet fiyatları gibi çeşitli bilgilere erişebilme imkanı sunuyor. Ayrıca otopark durumu ve engellilere özel bilgilere ulaşmanızı sağlayan uygulamadan, müşteri hizmetlerine başvurabilir, kayıp eşya bölümünden de faydalanabilirsiniz.

İstanbul’da ulaşım konusunda kullanıcılarına büyük kolaylık sağlayacak Metro İstanbul uygulaması Android ve iOS işletim sistemine sahip cihazlarda kullanılabiliyor. Söz konusu uygulamaya Android kullanıcıları
, iOS kullanıcıları ise
ücretsiz sahip olabilir.
#İETT
#İBB
#Metro İstanbul
7 yıl önce