|

Note 7'de barbekü yaptılar

Teknoloji dünyasının dev isimlerinden Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy Note 7'nin üzerinde barbekü yapıldı. Bataryasındaki aşırı ısınma sorunu ve patlamasıyla gündeme gelen Note 7 için değişim programı başlatılmıştı. Diğer taraftan değiştirilen telefonlarda da sorun olduğu iddia ediliyor.

Yeni Şafak
12:19 - 24/09/2016 Cumartesi
Güncelleme: 09:20 - 24/09/2016 Cumartesi
Yeni Şafak
Samsung Galaxy Note 7'nin değiştirilen cihazlarında da sorun olduğu iddia ediliyor.
Samsung Galaxy Note 7'nin değiştirilen cihazlarında da sorun olduğu iddia ediliyor.

Samsung'un 2 Ağustos'ta büyük hevesle piyasaya sürdüğü tepe model akıllı telefon Galaxy Note 7, şirkette büyük hayal kırıklığına neden olmuştu. Tasarımından teknik özelliklerine adeta şaheser ortaya çıkaran Samsung, bataryadaki kronik bir hata yüzünden telefonları piyasadan toplattı ve yenilerini dağıtmaya başladı. Ülkemizde de ekim ayının ortalarında değişim cihazlarının dağıtılacağı açıklandı.







Samsung hatasını kabul edip cihazlar için ücretsiz değişim programı başlattı ancak birçok kişinin dilinden de kurtulamadı. Kimileri böyle bir teknoloji devinin bu hatayı yapmaması gerektiğini savundu, kimileriyse olaya daha esprili bir şekilde yaklaştı.



İşte onlardan birisi:




Yukarıdaki videoda gördüğümüz üzere bir kişi, Galaxy Note 7'yi folyo ile kaplıyor ve ince dilimlenmiş bir eti Note 7'nin üzerinde pişirmeye başlıyor. 2 dakika sonra et yavaş yavaş pişiyor ve az pişmiş eti tabağa konuyor. Alüminyum folyo çıkarıldığında ise Note 7'nin üzerinden dumanların tüttüğü görülüyor.



Elbette bu bir parodi video yani gerçek olması akla yatmıyor. Zira Note 7'nin batarya sorunu şarj edildiği sırada yaşanıyor. Bu videoda ise telefon şarj edilmiyor. Kaldı ki telefonun üzerinden durduk yere dumanlar yükselmesi hiç mantıklı görünmüyor. Zaten Samsung da birçok yanma ve patlama vakasının gerçek olmadığını, Samsung markasını zedelemek için yapılan oyunlar olduğunu açıklamıştı.






Diğer taraftan Güney Kore'de başlayan değişim programında sorun olduğu iddia ediliyor. İddiaya göre değiştirilen telefonlarda aşırı ısınma sorunu var ve yeni telefonlar şarj olurken bataryada güç kaybı yaşanıyor.



Sorunun neden kaynaklandığı henüz kesin olarak bilinmezken, Samsung'un konuyu yakından takip ettiği ve inceleme başlattığı açıklandı.



#Samsung
#Galaxy Note 7
#Barbekü
#Değişim Programı
8 yıl önce