|

Sony Xperia XZ sınıfta kaldı

Sony'nin yeni amiral gemisi Xperia XZ'ye dayanıklılık testi uygulandı. Ekranı çizilen, çakmakla yakılan, maket bıçağıyla kesilen ve bükme testine tabi tutulan Xperia XZ, dayanıksız malzeme kalitesiyle Sony hayranlarını hayal kırıklığına uğratacak.

Yeni Şafak
09:22 - 8/11/2016 Salı
Güncelleme: 10:26 - 8/11/2016 Salı
Yeni Şafak
Yeni nesil metal kasa kullanıldığı açıklanan Sony Xperia XZ kolaylıkla bükülebiliyor.
Yeni nesil metal kasa kullanıldığı açıklanan Sony Xperia XZ kolaylıkla bükülebiliyor.

Sony'nin haftalar önce piyasaya sunduğu yeni amiral gemisi Xperia XZ işkence testine tabi tutuldu. Ülkemizde 2,799 TL'den satışa sunulan Xperia XZ, farklı tasarımı ve kamerasıyla dikkatleri üzerine çekmişti.



İşkence testleriyle ünlü YouTube kanalı JerryRigEverything, aylar önce Xperia Z5 Premium'u test etmiş ve oldukça dayanıksız olduğunu gözler önüne sermişti. Özellikle bükülme testinde sınıfta kalan telefon, Sony'nin bilinen kalitesine yakışmayan performans sergilemişti.





Xperia XZ'nin ekran çizme testine baktığımızda, 6. kademede çizilmeye başladığını görüyoruz. Ekranı Gorilla Glass ile korunan XZ, bu alanda rakipleriyle hemen hemen aynı dayanıklılığı sergiliyor. Ön kamerası ve ekranı maket bıçağıyla çizilmeye çalışılan XZ, bu testten de başarıyla çıkıyor.



Fakat aynı başarıyı telefonun arka kısmı için söyleyemiyoruz. Sony, Xperia XZ'de ilk kez ALKALEIDO metalinin kullanıldığını ve telefonun kasasının çok dayanıklı olduğunu ifade etmişti ancak test sonuçları öyle demiyor. XZ'nin arkası maket bıçağı ve çizgi kalemiyle bir hayli derinden çiziliyor. Aynı şekilde lazer otofokus ve LED flaşın olduğu bölüm de çizilmeye müsait. Neyse ki safir cam kullanılan kamera lensi çizilmeye karşı dayanıklı.



Çakmakla yakma testinden başarıyla çıkan Xperia XZ'nin yan kısımlarının maket bıçağıyla kolay bir şekilde soyulması da dikkatlerden kaçmıyor.







Yukarıdaki fotoğrafta da gördüğümüz üzere XZ'nin bükme testi tam bir hayal kırıklığı. Günümüzde hemen her amiral gemisi artık bükme testinden sapasağlam çıkarken, rakiplerine oranla piyasaya en geç çıkan Sony'nin yeni amiral gemisinin bu performansı göstermesi, Sony hayranlarında büyük bir hayal kırıklığı oluşturdu.



Üstelik Sony'nin yeni nesil metal kullanmasına ve bunun bol bol reklamını yapmasına rağmen böyle kolay bir şekilde bükülmesi, Xperia XZ'nin imajını ciddi şekilde zedeliyor.



#Sony
#Xperia XZ
#İşkence Testi
#Dayanıklılık Testi
7 yıl önce