
Terör örgütü PKK mensuplarının ortalama ömrü 20-25 yıl ama politbüro neredeyse eceliyle ölecek yaşa geldi
şartlarında olmalarına rağmen.
Başta Suriye olmak üzere bölgeyi dizayn etmek isteyen güçler, yıllarca besledikleri PKK'yı yeniden formatlayıp oyalaması için
Yeni silah ve şehir savaşları taktiği ile Türkiye'ye saldıran PKK, beklemediği bir karşılıkla büyük bir hezimet yaşadı.
Birçok bölge sorumlusu ya öldürüldü ya da yakalandı.
Sıranın liderlere geldiğini gören malum güçler, önce operasyonun durdurulması için girişimlerde bulundu. PKK'nın elebaşları, masaya dönmeye hazır olduklarını söylemeye başladı. Ancak Türkiye kararlığını gösterince, liderler korumaya alındı. Kimi Moskova'ya sığındı, kimi ABD'nin K. Irak'ta çok az kişinin bildiği Gara'daki petrol kuyularının eteklerine, kimi de İran ve Kamışlı'ya.
Türkiye'nin durdurulamayacağı anlaşılınca PKK'nın arkasındaki asıl zihniyet de ortaya çıktı. Kim mi? Emperyalizmin kucağında bir eli yağda bir eli balda Ermeni diasporası. Nerede mi ortaya çıktı? Almanya'da
Niye mi? Büyük patron öyle istedi.
Alman Parlamentosu'nun kararının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir mektup yazan Türkiye Ermenileri Patriği Genel Vekili Aram Ateşyan,
. Tam da Ateşyan'ın işaret ettiği şeyleri yaşıyoruz. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun,
şeklindeki tespiti de gidişatı gözler önünü seriyor.
Ne çözüm ne de operasyonlarla PKK'nın bitmesini istemeyenler, 100 yıl önce bölgede hesap içine girenlerdir. Çözüm sürecinin devam ettiği dönemde 2014 Eylül'ünde ABD'ye giden Selahattin Demirtaş, Ermeni diasporası ile yaptığı görüşmenin ardından 6-8 Ekim olaylarının talimatını alarak geldi. Çözüme en büyük darbe bizzat Demirtaş'ın talimatıyla başlatılan olaylarla vuruldu.
Dolmabahçe görüşmesinden bir gün sonra Milliyet Gazetesi'nde “
” başlıklı bir yazı yazan şimdinin Cumhuriyet yazarı Aslı Aydıntaşbaş, şu ifadeleri kullanmıştı:
Sahi, Aslı'ya,
diye soran eş, dost, tanıdık kim, çözüm başarıya ulaşırsa PKK da biter kaygısına yakalananlar kim? Aslında Aslı'nın bugün
ile savunduklarına bakarsak kim olduğunu çok rahat anlayabiliriz. HDP'li Garo Paylan'ın Taşnak çetesinin liderlerinin fotoğraflarını Meclis kürsüsünde göstermesi tesadüf mü?
Demirtaş'ın ABD dönüşünden Kılıçdaroğlu'nun da Almanya dönüşünden hep endişe etmişimdir.
. Kılıçdaroğlu'nun Almanya dönüşünden 1 hafta sonra Alman Parlamentosu'nun kararı geldi. CHP'lilerin terör seviciliği yüzünden şehit cenazelerinde çıkan olaylar da işin çabası.
100 yıl önce emperyalistlerin kucağına oturarak Ermeni halkını felakete sürükleyen Taşnak çetesi bugünlerde Kürt halkını felakete sürüklemek istiyor.
Türkiye hızla Taşnak çarpışmasına doğru gidiyor. Bu operasyonların neticesinde hedefe ulaşılırsa 100 yıllık hesap kapanmış olacak…
BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.