|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2 bin 348 teröristin etkisiz hale getirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mali Cumhurbaşkanı Keita ile ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, "Mali terörden çok çile çekti. Biz de bu acıyı çektik, çekiyoruz. Terörle mücadele kapsamında Malili kardeşlerimizin yanındayız. Terörün dili dini etnik kimliği yoktur." dedi. Ayrıca Erdoğan Zeytin Dalı Harekatı kapsamında 2 bin 348 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Yeni Şafak
21:39 - 2/03/2018 Cuma
Güncelleme: 23:33 - 2/03/2018 Cuma
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan Mali'de konuşuyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Mali'de konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mali Cumhurbaşkanı İbrahim Boubacar Keita ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

Türkiye'den Mali'ye Cumhurbaşkanı sıfatıyla ilk ziyareti gerçekleştirmekten mutluluk duruyorum.

Mali terörden çok acı çekti. Biz de bu acıyı çektik, çekiyoruz. Terörle mücadele kapsamında Malili kardeşlerimizin yanındayız. Terörün dili dini etnik kimliği yoktur.


Her kim eli kanlı çeteleri belli bir din ya da etnik kimlikle özdeş hale getiriyorsa o teröristin ekmeğine yağ sürüyor demektir. Şu anda Batı'nın terör karşısındaki vurdum duymazlığını herkes biliyor. Ama ne yaptıkları önemli. Şu anda bizim Suriye'deki terör örgütleriyle mücadelemiz sürüyor.

Teröristler temizlenene kadar mücadele sürecek

Şu an öğrendiğime göre 2348 terörist etkisiz hale getirildi. Bütün teröristleri bölgeden temizleyene kadar mücadelemiz sürecek.

DEAŞ, El Kaide ve Boko Haram gibi örgütlerin öncelikli hedefi, her zaman Müslümanlar olmuştur. Bu hususta özellikle batılı ülkelerin daha çok hassasiyet göstermesini bekliyoruz.

Biz sadece ülkemizi hedef alan değil tüm terör örgütlerine karşıyız. Terörizme karşı samimi mücadele verilecekse tüm ülkeler aynı tutumu sergilenmeli.

Metrobüs sisteminin kurulması

Toplu taşım burada yok. Kardeşimin kendisiyle de bunu konuştum. Dediler ki 'Toplu taşım bizde yok.' 'Peki burada metrobüs sistemine girmeye nasıl bakarsınız?' dedim. 'Ben bunu İstanbul'da gördüm, çok beğendim.' dediler. Hemen biz Türkiye'deki firmalarımızla telefonlaşarak irtibatlarımızı kurduk. Önümüzdeki hafta buraya gelerek kendileriyle görüşecekler, inşallah temenni ederim ki BOT sistemiyle burada böyle bir projeye girecekler. Toplu taşım sistemi, özellikle Mali'yi çok çok rahatlatacak.

Şahsıma devlet nişanı takdim etmeleri beni onurlandırdı bunu milletim adına kabul ediyorum.

FETÖ terör örgütü ile mücadele gündemimizdeki bir konuydu. Aziz kardeşime ülkemizle sergilediği dayanışma nedeniyle teşekkür ediyorum.

Ekonomik ve ticari ilişkilerimiz bağlamında THY'nin Bamako seferlerini artırmasını olumlu buluyorum


#Recep Tayyip Erdoğan
#Mali
#İbrahim Boubacar Keita​
6 yıl önce