|

Esed rejimi Doğu Guta'da İHH'nın yetimhanesine saldırdı

Doğu Guta'da 13 ay önce İHH'nın kurduğu yetimhaneye Esed rejimi tarafından hava saldırısı düzenlendi. Saldırı sonucu yetimhane tamamen kullanılamaz hale geldi. İHH İnsani Yardım Vakfı, "Yetimhanemize bir hava saldırısı daha gerçekleşti. Maalesef ki saldırı esnasında yetimhanedeki öğretmenlerimizden bir tanesi yaralandı. Yaralı öğretmenimizin 4 yaşındaki kızı da ne yazık ki hayatını kaybetti" açıklamalarında bulundu.

Yeni Şafak
14:29 - 22/02/2018 Perşembe
Güncelleme: 14:46 - 22/02/2018 Perşembe
AA
Esed rejimi, Doğu Guta'da İHH'nın yetimhanesine saldırdı.
Esed rejimi, Doğu Guta'da İHH'nın yetimhanesine saldırdı.

Esed rejiminin Doğu Guta'da, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ile Kuveyt Beytü'z-Zekat Kurumu tarafından bakımı üstlenilen yetimhaneye düzenlediği saldırıda, bir kız çocuğunun hayatını kaybettiği, yetimhanede öğretmen olan babasının da yaralandığı belirtildi.



İHH İnsani Yardım Vakfı'ndan yapılan açıklamada, Suriye'de Beşşar Esed rejiminin abluka altında tuttuğu Doğu Guta'da 13 ay önce kurulan yetimhaneye hava saldırısı düzenlendiği, saldırı sonucu yetimhanenin tamamen kullanılamaz hale geldiği aktarıldı.


Açıklamada görüşlerine yer verilen İHH Suriye Çalışmaları Koordinatörü Erhan Yemelek, yetimhanenin 3 ay önce de hedef alındığını bildirdi. Yemelek, bombanın yetimhanenin bahçesine düştüğü bilgisini vererek, şunları kaydetti:

4 yaşındaki kız hayatını kaybetti

Rejim güçlerinin tekrardan Doğu Guta'yı bombardımana tutması nedeniyle yetimleri kısmen daha güvenli bir bölgeye naklettiklerini dile getiren Yemelek, "Nakil işleminden kısa bir süre sonra, yetimhanemize bir hava saldırısı daha gerçekleşti ve yetimhanemiz tamamen kullanılamaz hale geldi. Maalesef ki saldırı esnasında yetimhanedeki öğretmenlerimizden bir tanesi yaralandı. Yaralı öğretmenimizin 4 yaşındaki kızı da ne yazık ki hayatını kaybetti." dedi.


#Doğu Guta
#Esed
#İHH
6 yıl önce