|

20 yıl vadeyle konut dönemi

Gayrimenkul sektörünün önde gelen firmaları yeni bir güçbirliğine imza atarak konutta vadeyi 20 yıla çıkardı. 240 ay vadede faiz oranları da yüzde 0,75-0,85 aralığıyla sınırlı kalacak. 1 Şubat-31 Mart 2017 arasında geçerli olan kampanya gerekirse uzatılabilecek. Emlak Konut 120 ay vadede ise oranı 0,40’la 0,50'ye çekti.

Yeni Şafak
04:00 - 27/01/2017 Cuma
Güncelleme: 09:20 - 27/01/2017 Cuma
Yeni Şafak

Gayrimenkul sektörü temcileri yeni bir kampanya atağı için bir araya geldi. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Emlak Konut GYO öncülüğünde başlatılan 120 ay vade seçeneği bu kez 240 aya çıkarıldı. 20 yıl vadede faiz oranları da bankalarla garimenkul sektörünün temsilcilerinin birlikte yaptığı anlaşmalarla yüzde 0,75 ile yüzde 0,85 aralığında belirlendi. Daha önce Emlak Konut'un başlattığı, Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYODER) ve KONUTDER desteği ile devam eden 120 ay vade kampanyasına 56 bin konut dahil edilmişti. Son kampanyada da bu kurumlara üye tüm müteahhitlerin geliştirdiği projeler kampanyaya dahil edilecek.



KAMPANYA 2 AY SÜRECEK


Kampanya 1 Şubat-31 Mart 2017 tarihleri arasında geçerli olacak. GYODER Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Avni Çelik, kampanya bitiminde kampanyaya gelen ilgi doğrultusunda süreyi yeniden gözden geçirebileceklerini söyledi. 240 ay vadede kampanyaya dahil olan tüm konutlarda vade oranlarının yüzde 0,75- yüzde 0,85 aralığında olacağına dikkat çeken Çelik, “Ancak 120 ay vadede GYODER ve KONUTDER'e üye inşaat firmaları faiz oranlarını kendileri belirleyecek. Burada Emlak Konut'taki gibi 120 ayda faiz oranı bu aralıkta ödeme şansı yok. Her firma kendi içinde bankalarla yapacağı anlaşmalar doğrultusunda 120 ay vadede faizleri belirleyecek" bilgisini verdi.



FİYATLAR YÜKSELECEK


Sektör temilcileri enflasyon artışı ve dövizde yaşanan yukarı yönlü hareketlere dikkat çekerek bunun inşaatta maliyetlerini artırdığını söyledi. Avni Çelik, “Sözkonusu maliyet artışı doğal olarak önümüzdeki süreçte konut fiyatlarını da yukarı çekecek. Bu üreticilerden aynaklanmıyor. Tamamen maliyet ayarlamasının yansıması. Fiyat artışında yüzdesel bir oran vermek ise çok mümkün değil" şeklinde konuştu.



Bankalar anlaştı


Kampanya kapsamında çok sayıda banka temsilcisi ile masaya oturduklarını belirten Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “Bu dönemde herkes elini taşın altına koyması gerektiğini bildiği için bankalarla görüşmelerimiz olumlu geçti. Şimdiden birçok banka ile anlaştık. Yeni bankalar da var" dedi.



Borca sadığız


KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik, Türk halkının 20 yıl borçlanmaya alışık olmadığını uzun vadeli borcu bir an önce ödeme telaşına düştüğünü söyledi. Türklerin borcuna sadık olduğuna dikkat çeken sektör temsilcileri de çekilen konut kredilerinde uzun vadenin hep erkene çekildiğini aktardı.



Ülkeye güveni gösteriyor


Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu kampanyaya SeaPearl projesi ile destek vereceklerini söyledi. Kuzu, “Bu her şeyden önce bir güç birliği ve fedakarlık göstergesi. Konut alıcısının elini güçlendirmek, satın alma kararını kolaylaştırmak için çözümler üretiyoruz" dedi.



300 bin liraya 3 bin lira taksit


Vadenin 240 aya çıkması ile 300 bin liralık bir ev için ödenecek toplam para yaklaşık 240 ayda 700 bin liraya geliyor. Aylık taksitler de 3 bin lira olarak kabaca hesaplanıyor. Emlak Konut'un öncülük ettiği 10 yıl vade ve yüzde 0,70 faiz oranı ile Emlak Konut, 2 milyar lira gelir elde etmişti.












#Gayrimenkul
#GYODER
7 yıl önce