|

3 kamyondan 2'si Aksaray'da üretiliyor

Türkiye'de üretilen her 3 kamyondan 2'si Mercedes-Benz Türk'ün Aksaray'da yer alan kamyon fabrikasında üretiliyor.

Yeni Şafak
12:27 - 1/12/2017 Cuma
Güncelleme: 12:39 - 1/12/2017 Cuma
AA
Mercedes-Benz Türk Aksaray fabrikası
Mercedes-Benz Türk Aksaray fabrikası

Mercedes-Benz Türk AŞ Kamyon Üretim Direktörü Frank Lehmann, "Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası, 2016 yılı başında 113 milyon avroluk yeni yatırımının önemli bir kısmının ihracatı artırmak için yapıldığını duyurmuştu. Çok kısa bir süre içinde bu yatırımın meyvelerini toplamaya başlayan fabrika, bugün Türkiye'de üretilen her 3 kamyondan 2'sine imza atıyor." dedi.

Lehmann, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 30 yıldır Aksaray'da kamyon ve çekici üreterek, Türkiye'ye hizmetin yanı sıra ihracat yaptıklarını söyledi.

Temasta bulundukları herkese yüksek teknolojiye sahip, kaliteli ürün ve hizmetlerle ulaşmak için üretim, ihracat, yatırım ve istihdamı arttırmaya çalıştıklarını aktaran Lehmann, şöyle devam etti:

"Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası'nda bu yıl içerisinde, 11 bine yakın kamyon üretilirken, geçen yıla oranla üretim yüzde 20 oranında arttı. Bu yıl Almanya, Fransa, İspanya ve Polonya başta olmak üzere Hong Kong'dan Peru'ya, Güney Afrika'dan Avustralya'ya birçok ülkeye kamyon ve çekici ihracatı gerçekleştirildi. İhracatımız ise geçen yıla oranla yüzde 25 oranında arttı. Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası, 2016 yılı başında 113 milyon avroluk yeni yatırımının önemli bir kısmının ihracatı artırmak için yapıldığını duyurmuştu. Çok kısa bir süre içinde bu yatırımın meyvelerini toplamaya başlayan fabrika, bugün Türkiye'de üretilen her 3 kamyondan 2'sine imza atıyor."

Aksaray'daki fabrikada 2017 yılı planlamasında yer alan kapasiteyi iki katına çıkartılmasına yönelik yatırımlarının sürdürdüğünü belirten Lehmann, planlanan inşaat faaliyetlerinin büyük ölçüde tamamladığını anlattı.



Büyüme ile birlikte fabrikanın Daimler global ağı içerisindeki gücünü ve ihracatını da önemli ölçüde artırdığına dikkat çeken Lehmann, büyümeye katkı sağlayacak yeni bir Ar-Ge merkezinin temelinin atıldığını ve inşaat çalışmalarının devam ettiğini anımsattı.

Yeni Ar-Ge merkezi dünyaya hizmet verecek

Lehmann, 2018 yılında açılması Ar-Ge merkezinin dünyaya teknoloji ve mühendislik hizmeti vereceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:


"Daimler dünyası içinde de ayrı bir öneme sahip olan bu yeni Ar-Ge merkezi, Mercedes-Benz Türk'ün ana şirketi Daimler AG'nin Almanya, ABD, Brezilya, Çin, Hindistan ve Japonya'da bulunan Ar-Ge merkezleriyle birlikte küresel 'Yetkinlik Merkezleri'nden biri olacak. Ayrıca, tüm dünyaya yol testi ve mühendislik hizmeti sunan tek merkez olma özelliğine de sahip olacak. Bunla ilgili kapasite artırımına ilişkin çalışmalarının da 2018 yılında tamamlanması planlanıyor. Fabrika, çalışmalarını Türkiye'de ekonomik istikrar ve sürdürülebilir büyümeye katkı sağlayacak şekilde planlıyor ve gerçekleştiriyor. Yeni yatırımlarıyla özellikle kamyon üretimini ihracat pazarlarına yönelik artırmayı amaçlarken, bu sayede mevcut ihracatını yükseltmeyi planlamaktadır."

#Aksaray
#Aksaray Kamyon Fabrikası
#İhracat
#Kamyon Üretim Direktörü Frank Lehmann
#Mercedes-Benz Türk AŞ
6 yıl önce