|

Emniyet 10 bin personel alacak

Emniyet Genel Müdürlüğü 2018'de pek çok kişiyi işe alacak. Polis Özel Harekat alımları da yapılacak. Peki Polis Özel Harekat (PÖH) alımı ne zaman yapılacak ve lise mezunları ile kadın alımı yapılacak mı?

Yeni Şafak
14:04 - 23/01/2018 Salı
Güncelleme: 14:10 - 23/01/2018 Salı
Yeni Şafak
PÖH için ön lisans ve lisans mezunu adaylar garanti başvuru yapabilecek.
PÖH için ön lisans ve lisans mezunu adaylar garanti başvuru yapabilecek.

Emniyet Genel Müdürlüğü her sene ihtiyaçlarına göre performans raporunu yayımlamakta ve bu rapora göre öğrenci alımlarını Polis Akademisi Başkanlığı bünyesinde bulunmakta olan Polis Meslek Yüksek Okulu, Polis Meslek Eğitim Merkezi ve Polis Amirleri Eğitim Merkezi aracılığı ile gerçekleştiriyor.

Bu sene yayımlanan rapora göre Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 10 bin 703 yani 10 binden fazla Polis Özel Harekat (PÖH) alımı yapması bekleniyor. Alımların ortalama olarak önümüzdeki aylar içerisinde yapılması bekleniyor. Peki 2018 yılı PÖH alımında lise mezunu ile kadın alımları yapılacak mı?

LİSE MEZUNUNA POLİS KADROSU VERİLECEK Mİ?

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Özel Harekat PÖH alımı Polis Meslek Eğitim Merkezi yani POMEM kapsamında yapılmakta olup ilgili ilana ön lisans ve lisans mezunu adaylar garanti başvuru yapabilecek. Ancak lise mezunları hakkında her hangi bir bilgi halen olmamak ile birlikte büyük bir ihtimal ile lise mezunlarına da kadronun verilmesi bekleniyor.

EMNİYETE KADIN PERSONEL ALIMI YAPILACAK MI?

Bir diğer en önemli sorulardan bir tanesi Polis Özel Harekat PÖH alımında kadınlara kadronun ayrılıp ayrılmayacağı konusudur. Peki EGM PÖH alımında kadınlara kadro verilecek mi? Bu konu hakkında bir paylaşım olmadı ancak 19. dönem PÖH alımında kadınlara kadro verilmediği için büyük ihtimal ile bu PÖH alımında kadınlara kadronun verilmesi bekleniyor.

#Emniyet Genel Müdürlüğü
#Polis Özel Harekat
#Kadın
#Personel
#Eleman alımı
6 yıl önce