|

Erdoğan: Engel çıkaran karşısında beni bulur

TOBB Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan 2.5 milyon istihdam hedefi kapsamında iş dünyasına çağrıda bulundu. Türkiye'yi kur, faiz ve enflasyon sarmalına hapsetmek isteyenlere karşı birlikte zafer kazanılacağına dikkat çeken Erdoğan, istihdam seferberliğine destek vermenin her iş insanın vefasının gereği olduğunu belirtti. Erdoğan, herhangi bir yatırımcının önüne engel çıkartanların ise karşısında kendisini bulacağının da altını çizdi.

12:32 - 2/05/2019 Perşembe
Güncelleme: 13:51 - 2/05/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan TOBB Genel Kurulu'nda konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan TOBB Genel Kurulu'nda konuştu.
TOBB Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ekonomi üzerinde yaşanan oyunlara dikkat çekerek, ''Artık onların numaralarını çözdük, nasıl tedbir alacağımızı öğrendik. Şifreler çözülmüştür. Bundan sonra artık öyle çok can yakıcı dalgalanmaların ortaya çıkması kolay kolay mümkün değildir.'' dedi.

2,5 milyon istihdam hedefi doğrultusunda iş dünyasına çağrıda da bulunan Erdoğan, konuşmasının sonuna doğru hububat alım fiyatlarını da açıkladı.

Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle;

TOBB çatısı altındaki 1.5 milyon girişimci geleceğimizin teminatıdır. Türk Malı ibaresi artık dünyanın dört bir yanında kalitenin sembolü haline gelmişse, bu başarının altında sizlerin imzası vardır.

  • Birileri borçlanma rakamları üzerinden fırtına koparmaya çalışıyor bunun farkındayız.

IMF'e olan borcu bir kenara koymak mümkün değil. Biz sıfırladık. Merkez Bankası'nın rezervi 27,5 milyar dolardan şu an mukayese edilemez noktaya geldi

'DİZ ÇÖKTÜRMEK İSTİYORLAR'

Türkiye'yi kur faiz enflasyon sarmalına hapsetmek isteyenlere karşı bu zaferi beraber kazanacağız. Son yıllarda maruz kaldığımız son saldırılar şahsımızı değil 82 milyon yurttaşımızın tamamını can evinden vurmayı hedeflemektedir. Bize bedel ödetmek istiyorlar.

Son dönemde ardı ardına ülkemize ve milletimize kurulan tuzakların sebebi, ülkemize siyasi olduğu kadar ekonomik olarak da diz çöktürmektir. Seçimin birkaç ay öncesinde, patates soğan meselesini ne ile izah edeceğiz? Bunların hepsi siyasi müdahale anlayışı değil midir?

'MİLLİ MESELE OLARAK GÖRMELİYİZ'

Bütün bunların hepsinin nasıl çürütüldüğünü, o depolardan, ambarlardan nasıl çöplüklere götürüldüğünü hep birlikte gördük. Bunların ne adına, ne mesajlar verilmek istendiğini de hep birlikte milli bir mesele olarak görmeye mecburuz."

İSTİHDAM ÇAĞRISI

2.5 milyonluk bir ilave istihdam için yola çıktık. Öncü verilerin istihdamda 100 bin kişilik bir artışa işaret ediyor. Ama yeterli değildir. Yaz sezonunun da açılmasını fırsat bilerek gaza basmalı süratle devam etmeliyiz.

İstihdam seferberliğine destek vermek her iş insanın vefasının gereğidir. Bugün sahip olduğunuz her şeye borçlu olduğunuz ülkeniz şu an sizlerden böyle bir şey bekliyor. TÜSİAD heyeti ile de görüştüm. Onlara da dedim. Kimleri getirirseniz başımızın üstünde yeri vardır. Yeter ki bu ülkeye yatırım yapsın.

ENGEL ÇIKARAK KARŞISINDA BENİ BULUR

Bu ülkede ister uluslararası ister milli olsun, herhangi bir yatırımcının önüne engel çıkartan karşısında bizzat şahsımı bulur.

  • Öyle müteahhitlerimiz var ki aldıkları işi bekletiyor. Yapamayacaksan neden aldın bu işi.

Turizmde bu yıl 46 milyon turiste ulaşıyoruz. Gerekli destekleri veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz.

Finansman kaynağı için kamu bankalarını harekete geçirdik. Tanzim satış noktalarını faaliyete sokturk. Bu konuyla ilgili daha köklü çözümleri de hayata geçireceğiz.
Kur, enflasyon ve faiz rakamlarını mutlaka hedeflerimize uygun seviyelere indirmeye kararlıyız.

ŞİFRELERİNİ ÇÖZDÜK

Artık onların numaralarını çözdük, nasıl tedbir alacağımızı öğrendik. Şifreler çözülmüştür. Bundan sonra artık öyle çok can yakıcı dalgalanmaların ortaya çıkması kolay kolay mümkün değildir.

GERÇEK BAĞIMSIZLIĞIN YOLU GIDADAN GEÇİYOR

Önümüzdeki 4 yılı bu doğrultuda en verimli şekilde kullanacağız. Her hangi bir yatırımcının önüne engel çıkarmaya kalkan karşısında şahsımı bulur. Felaket tellallarının heveslerini kursaklarında bırakmayı sürdüreceğiz. Gerçek bağımsızlığın yolu gıda güvenliğinden geçiyor.

2019 YILI HUBUBAT ALIM FİYATLARI

TMO tarafından geçen yıl ton başına 1050 liradan alınan sert ekmeklik buğdayın fiyatı bu yıl yüzde 29 artışla ton başına 1350 lira olmuştur. Arpa alım fiyatı yüzde 33 artışla ton başına 1100 lira olarak belirlenmiştir.



#Recep Tayyip Erdoğan
#TOBB
#Enflasyon
#ekonomi
#İstihdam
#İstihdam seferberliği
5 yıl önce