|

Gerçek sahiplerine iade edildi

Sakarya’nın en büyük alışveriş merkezi Serdivan AVM, mahkeme kararıyla gerçek sahiplerine iade edildi. Üç yıl süren yargılamanın ardından Ada-Yat Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme Ticaret A.Ş.’nin kurucu ortağı Orhan Mersinoğlu, şirketin Yönetim Kurulu Başkanı olarak tescil edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/12/2015 Cumartesi
Güncelleme: 23:21 - 11/12/2015 Cuma
Yeni Şafak

Sakarya'nın en büyük alışveriş merkezi Serdivan AVM, mahkeme kararı ile gerçek sahiplerine iade edildi. Yaklaşık 3 yıl önce yargıya taşınan konu, Sakarya 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin verdiği kararla kapandı. Dava dosyasına göre; olaylar; Ağustos 2012'de Sakarya'da faaliyet gösteren Serdivan AVM'nin kurucu ortakları ile Sakarya'da sigara ve gıda dağıtım işi yapan Orhan Kocabıyık arasında bir sözleşmenin imzalanmasıyla başladı.



HUKUKA AYKIRILIK ADALETTEN DÖNDÜ


Belli sürelerde belli edimlerin yerine getirilmesi şartlarına bağlı olarak hisse devrini öngörün sözleşmeyi fırsat bilen Orhan Kocabıyık, sözleşmenin imzalandığı gün, üstelik sözleşme gereği edimlerini dahi yerine getirmeden, sahteliği adli tıp raporları ile kesinleşmiş sahte imzalar ile birçok yönetim kurulu ve genel kurul kararı alarak şirket hisselerini kendi üzerine geçirdi.


Davacıların mahkemeye ibraz ettiği belgelere göre; Kocabıyık'ın hukuka aykırı icraatları bununla sınırlı değil. Kurucu ortakların hisselerini sahte imzalarla değiştirdiği anlaşılan Kocabıyık; yönetim kurulu başkanını istifa etmiş gibi gösterdikten sonra yerine kendisinin atandığı, istifa ettirilen yönetim kurulu başkanının yeniden yönetime alınması, pay devri gerçekleşmediği halde gerçekleşmiş gibi gösterme işlemlerinde de aynı yönteme başvurdu görülüyor.



ADALET YERİNİ BULDU


Bütün bu konuların ele alındığı 3 yıllık yargılama süreci sonundan Sakarya 2. Asliye Hukuk Mahkemesi kararını verdi. Mahkeme; Adli Tıp raporları, ilgililerin ifadeleri ve iki farklı bilirkişi heyetinin hazırladığı raporlara dayandırdığı kararda; hisse devirlerinin hukuksuz bir şekilde yapıldığına, sahte imza ile yapılan pay devirlerinin, alınan yönetim kurulu, olağan ve olağan üstü genel kurul kararlarının yok hükmünde olduğuna ve davacıların şirket hisselerinin davacılar adına pay defterine işlenmesine karar verdi.



YENİ YÖNETİM TESCİLLENDİ


Sakarya Ticaret Sicil Müdürlüğü, mahkeme emrine uyarak; da-Yat Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme Ticaret A.Ş.'nin yönetim kurulu başkanı olarak kurucu ortak Orhan Mersinoğlu'nun tespit edildiğini ilan etti. Orhan Kocabıyık'ın ilgili şirkette pay sahibi veya yönetim kurulu üyesi dahi olmadığına da karar verildi.



Yargılanıyor


Serdivan Alişveriş Merkezi'nin ortaklığılya ilgili davada haksız görülen Orhan Kocabıyık hakkında; Sakarya Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan dava ise sürüyor. Orhan Kocabıyık; sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık suçlarından yargılanıyor.



#Serdivan AVM
#Orhan Mersinoğlu
#avm
8 yıl önce