|

Hazırgiyim ve tekstil sektöründe istihdam 1 milyon kişiyi aştı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Hazırgiyim ve tekstil sektöründe istihdam 1 milyon kişiyi aştı. Bunu ilk defa sağlıyoruz. Tam rakam olarak 1 milyon 67 bin 23 kişi oldu" dedi.

11:02 - 22/02/2020 Cumartesi
Güncelleme: 16:28 - 22/02/2020 Cumartesi
AA
Tekstil sektöründe istihdam arttı.
Tekstil sektöründe istihdam arttı.

İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birlikleri'nin (İTKİB) ev sahipliğinde düzenlenen Hazır Giyim, Tekstil, Deri ve Halı Sektörleri Çalıştayı'nda konuşan Bakan Pekcan, sektörün ihtiyaçlarını taleplerini,önerilerini dinleyerek beraber değerlendirmelerde bulunacaklarını ve yol haritası oluşturacaklarını söyledi.

Bu sayıyı katlayacağız

  • Sektörün istihdam rakamını açıklayan Pekcan, "Hazırgiyim ve tekstil sektöründe istihdam 1 milyon kişiyi aştı. Bunu ilk defa sağlıyoruz. Tam rakam olarak 1 milyon 67 bin 23 kişi olmuş. El birliğiyle çalışarak bunu katlayacağımıza inanıyorum, tabi ki sektörün yan sanayisi var, lojistiği var, perakendecisi var bunu zaten ikiye katlar bunlar ile beraber düşündüğümüzde." açıklamasında bulundu.

Türkiye dinamizmini sürdürüyor

Dünyada küresel ekonomide yaşanan sıkıntılar korumacı tedbirlere rağmen Türkiye'nin dinamizmini sürdürdüğünün altını çizen Pekcan, "Bulunduğumuz pazarlarda daha güçlenerek devam ediyoruz ve buna devam edeceğiz. Kaliteli yenilikçi üretim anlayışımızla, katma değerli üretim anlayışımızla ve rekabetçiliğimiz ve hızlı teslimatımızla bundan sonrada her türlü tedbiri müşterek alarak devam edeceğiz" dedi.

  • 2019 yılında ihracatı 180 milyar doların üzerinde gerçekleştirdiklerini ve dünya sıralamasında ihracat artışında Türkiye'nin 7. sırada olduğunu belirten Pekcan, değer artışında 12 aylık verilere göre Türkiye'nin 6. sırada olduğunun altını çizdi.
#Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan
#hazır giyim
#tekstil
#istihdam
4 yıl önce