|

Taşeron işçiye yüzde 15 zam

Taşeronda toplu sözleşmeler devam ediyor. Bazı kurumlarda işçilerin maaşlarına zam yapılmaya başlandı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan işçilerin de hakları belli oldu. Taşeron işçi ne kadar zam alacak? Taşeron işçi maaşı kaç lira?

Yeni Şafak
14:19 - 9/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 14:28 - 9/04/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Taşeron işçilerin kadroya geçişlerinin ardından bir toplu iş sözleşmesi haberi de Şanlıurfa'dan geldi.
Taşeron işçilerin kadroya geçişlerinin ardından bir toplu iş sözleşmesi haberi de Şanlıurfa'dan geldi.

Taşeron işçilerin genel bütçeli kuruluşlarda kamu kurumlarına, yerel yönetimlerde de belediye şirketlerine geçiş işlemleri 2 Nisan itibariyle tamamlandı.

Belediye şirketlerine geçen taşeron işçiler ise belediyeler ve sendikalar arasında imzalanan toplu iş sözleşmelerinden doğrudan etkileniyorlar.

Taşeron işçilerin kadroya geçişlerinin ardından bir toplu iş sözleşmesi haberi de Şanlıurfa'dan geldi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

TAŞERON İŞÇİYE YÜZDE 15 ZAM

HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile imkânların ve enflasyonun üzerinde bir sözleşme imzaladıklarını söyledi.

Arslan, “Bu sözleşme, imkânların üstünde bir toplu iş sözleşmesidir. Belediyeye 25-30 yılını veren arkadaşlarımızın daha fazlasını hak ettiğini düşünüyoruz. Sözleşmenin yüzde 15 oranla, enflasyonun üzerinde bir rakamla bitmiş olması önemlidir” diye konuştu.

Toplu iş sözleşmesinin iş güvencesi ile iş barışını sağlaması gerektiğine belirten Arslan, bu iki hususa ek olarak, ücretlerin de zamanında ödenmesinin imzalanan sözleşmeyi başarılı kıldığını söyledi.

“Kamudaki kadrolu işçi sayısını artırdık”

Arslan, “Kamuda toplam 170 bin kadrolu işçi vardı. Bunun 5 katı taşeron emekçisi şimdi kamunun işçisi oldular. Bu açıdan taşeron düzenlemesi, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük reformudur. Çünkü artık kamuda işçi temini üzerinden ihaleler yapılmayacak. İşler kamu işçisi eliyle yapılacak” şeklinde konuştu.

Arslan, "2 yıl süreli olarak imzalanan toplu iş sözleşmesi ile, üyelerimizin ücretlerinde sosyal yardımlarla beraber toplam yüzde 15 oranında artış sağlandı" dedi.

#Taşeron işçi
#Toplu sözleşme
#Zam
#Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi
#HAK-İŞ
#HİZMET-İŞ
#Mahmut Arslan
6 yıl önce