|

21 Ocak 2019 Pazartesi gün sonu haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, marketlere zam uyarısında bulundu. Halkbank da kredi kartı borçlarını yapılandırma kararı aldı. Afganistan'da Taliban'ın düzenlediği bombalı saldırıda 126 kişi hayatını kaybetti. Filipinler'de yaşayan Moro Müslümanlarının 73 yıldır süren mücadelesinde bugün sona gelindi. 21 Ocak 2019 Pazartesi gününün öne çıkan haberlerini derledik.

Yeni Şafak
19:45 - 21/01/2019 Monday
Güncelleme: 20:17 - 21/01/2019 Monday
Yeni Şafak
 21 Ocak 2019 Pazartesi gününün öne çıkan haberleri
21 Ocak 2019 Pazartesi gününün öne çıkan haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hesap soracağız

TOBB Ekonomi Şurası'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Kimseye 'zararına iş yap' demiyoruz ancak faiz oranları, enflasyon belli oranda düşmüş, marketlerde hala fiyatlar düşmüyor. Bunu neyle izah edeceğiz? Anlaşılan bazıları 'Krizi fırsata çevirmek' sözünü yanlış anlıyor. Marketlerde halkımı sömürmeye devam edenlere hesabını soracağız. Herkesi insafa, vicdana ve ahlaka davet ediyorum" dedi.


Halkbank da kredi kartı borçlarını yapılandıracak

Ziraat ve Vakıfbank'ın ardından Halkbank da kredi kartı borçlarını yapılandıracağını açıkladı. Bankadan yapılan açıklamada borçlar için yüzde 1,10 faiz oranı ile 60 ay vadeli kredi imkanı sunulacağı belirtildi.


Taliban askeri üsse bombalı araçla saldırdı

Afganistan’da Taliban’ın askeri üsse yönelik sabah saatlerinde düzenlediği bomba yüklü araç saldırısında en az 126 güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiği açıklandı.


Celal Şengör organ bağışına karşı: Elin dangalağını yaşatmanın anlamı yok

Prof. Dr. Celal Şengör, organ bağışına karşı olduğunu söyledi. Halk TV'de yayınlanan Gürkan Hacır'ın sunduğu 'Şimdiki Zaman' adlı programına konuk olan ve kendisine organlarını bağışlayıp, bağışlamayacağını sorduklarını anlatan Şengör, "Taraftar değilim. Elin dangalağına verip onu yaşatmanın anlamı yok ama araştırma yapacaklarsa istedikleri gibi kullansınlar. Araştırma çok mühim. Ben duyuyorum osteoloji dersi için iskelet bulamıyorlar" diye konuştu.


Moro'da Müslümanların zaferi: Referandumu 'evet' çıktı

Filipinler'de yaşayan Moro Müslümanlarının 73 yıldır süren mücadelesinde bugün sona gelindi. Özerklik için en kritik aşamayı temsil eden tarihi halk oylaması sona erdi. Moro Müslümanları, referandumdan 'Evet' çıkarmayı başardı. Özerklik için yapılan halk oylamasında gayri resmi sonuçlar belli oldu. Evet yüzde 80, Hayır yüzde 20 civarında. Resmi sonuçların yarın ilan edilmesi bekleniyor.


Taksiciler Odası'na inceleme

Ticaret Bakanlığı'na gönderilen şikayet dilekçesi üzerine İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu ve yönetimi için inceleme başlatıldı. Başta Careem ziyareti olmak üzere birden fazla şikayetin yer aldığı dilekçe üzerine Oda'ya giden iki müfettiş yapacakları incelemenin sonucunda bir rapor hazırlayacak. Şikayet dilekçesinde seçimli olağanüstü genel kurul da talep ediliyor.


Akıncı Üssü davasında istenen cezalar belli oldu

FETÖ'nün darbe girişiminin yönetildiği Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 475 sanıklı davada, Cumhuriyet Savcısı esasa ilişkin mütalaasını sundu. Akıncı'da darbe girişimini yöneten sivil sanıklar Kemal Batmaz, Hakan Çiçek, Nurettin Oruç ve Harun Biniş ve darbe girişimini sivillerle yöneten 16 asker için 79'ar kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.


Atatürk istismarına sosyal medyada büyük tepki

Yılmaz Özdil'in yazdığı Mustafa Kemal isimli kitabın özel serisi 1881 adet basılarak 2 bin 500 liradan satışa sunuldu. Kırmızı Kedi Yayınevi'nin Twitter hesabından atılan tweetle reklamı yapılan kitabın fahiş fiyatı sosyal medyada her kesimden büyük tepkiyle karşılandı. Sosyal medya kullanıcıları kitabı "Atatürk istismarı" olarak yorumladı. Mustafa Kemal kitabı, Atatürk'ün kendi eseri olan Nutuk'tan 82 kat daha fazla fiyatla satılacak.


Marmaray'da bir durak kapatıldı: 1,5 ay sürecek

İstanbul'da Marmaray Ayrılık Çeşmesi istasyonu entegrasyon çalışmaları nedeniyle geçici olarak kapatıldı. İstasyona gelenler otobüslerle Üsküdar'a götürülüyor. Vatandaşlar, Ayrılık Çeşmesi- Üsküdar arası yolculuklarını, İETT otobüsleri ile ücretsiz olarak yapmaya başladı. İstasyon yaklaşık 1,5 ay kapalı olacak.


FETÖ'den ayrılmak isteyen yarbaya kumpasla 20 ay hapis

İzmir'de, FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında itirafçı olan tabip yarbay, örgütten kopmaya karar verdiğinde, FETÖ üyesi askeri savcı tarafından hakkında dava açıldığını ve hakimlerce "Taksirle ölüme sebebiyet vermek" suçundan 20 ay hapis cezasına mahkum edildiğini iddia etti.


BDDK'dan sosyal medya uyarısı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), sosyal medya platformlarında banka müşterilerini hedef alan sahte reklamlarda herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına, bu paylaşımlara itibar edilmemesi ve gerekli dikkat ve özenin gösterilmesi hususunda uyarıda bulundu.


Bursaspor'un tek korkusu Cüneyt Çakır

Süper Lig'de bugün sahasında Fenerbahçe'yi konuk edecek olan Bursaspor'da Cüneyt Çakır endişesi yaşanıyor. Bu konunun perde arkasında ise Çakır'ın maçlarda verdiği tartışmalı kararlar yatıyor.



#Recep Tayyip Erdoğan
#Gün Sonu
#Yeni Şafak
5 years ago