|

7 Şubat Çarşamba Sabah Raporu

Irak'ın Kerkük kentinde, Türkmen akademisyen Ali Elmas, kimliği belirsiz kişilerce uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Türkiye suikasti kınadı. Zeytin Dalı Harekatı ile ağır kayıplar veren PKK kadroları birbirine düştü. Cinderes’te PKK’nın Kandil kadrosu ile Afrin kadrosu arasında çatışma çıktı. 7 Şubat 2012'deki MİT kumpasının planlayıcılarından İstanbul Cumhuriyet Savcısı Sadrettin Sarıkaya'nın teşkilat içindeki gizli köstebeği ortaya çıktı.

Yeni Şafak
08:48 - 7/02/2018 Çarşamba
Güncelleme: 08:53 - 7/02/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Türkiye ve dünya gündeminde akşam ve gece saatlerinde yaşanan önemli gelişmelere dair kısa başlıklar:

Türkmen akademisyene suikast!

Irak'ın Kerkük kentinde, Türkmen akademisyen Ali Elmas, kimliği belirsiz kişilerce uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşet Salihi'den suikastin hemen sonrası sert tepki geldi. Salihi, "Dünyaya, 'artık Türkmenleri görmezden gelmeyin' diye sesleniyoruz."dedi.

PKK'nın iki kadrosu birbirine girdi

PKK’nın Kandil kadrosu ile Afrin ekibi birbirine girdi. Cinderes’te iki grup arasında çatışma çıktı. Kandil kaynaklı teröristler “TSK ile savaşa devam” derken, Afrin’dekiler ise “Şimdiden bin kişi kaybettik. Geri çekilelim” görüşünde. Örgüt içi kaosun daha da büyümesi bekleniyor.

İşte FETÖ'nün MİT köstebeği!

7 Şubat MİT kumpası planlayıcılarından FETÖ savcısı Sadrettin Sarıkaya’nın teşkilattaki köstebeği, şube müdürlüğü yapan Aykut Akbulut çıktı. İkilinin 117 telefon görüşmesi saptandı. Akbulut'un, Sarıkaya ile HTS trafiği, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü'nün yürüttüğü soruşturma kapsamında halen cezaevinde olan Çiğdem A. adlı bir FETÖ ablasının teknik ve fiziki takibi sonucunda tespit edildi

#Sabah Raporu
6 yıl önce