|

Aşiretimle hazırım

Şırnak’taki kanaat önderleri, Afrin’den teröristleri temizlemek için harekâta katılmak istediklerini bildirdi. Aşiret reislerinden Arslan Tatar, Afrin’deki operasyonu desteklediklerini belirterek, ailelerinden 2 bin kişinin operasyona gitmeye hazır olduğunu söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/02/2018 Cumartesi
Güncelleme: 07:32 - 24/02/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
 Aşiret reislerinden Arslan Tatar
Aşiret reislerinden Arslan Tatar

Yıllardır ailesiyle terörle mücadelede dik durduklarını ve dik durmaya da devam edeceklerini ifade eden Tatar, “370 bini Kürt olmak üzere 3,5 milyon masum insan yurtlarından ayrılmak zorunda kalmış ve sığınılacak tek güvenli liman olarak Türkiye’yi görmüştür. Aziz milletimiz darda kalana ulaşan yardım eli olmuş, şanlı bayrağımız güvenin teminatı ve yarınlara olan umudun adı olmuştur. Türkiye, sınırlarında oluşturulmak istenen terör kuşağına son vermek amacıyla bu harekatı başlatmak mecburiyetinde kalmıştır. Allah askerimize zeval vermesin. Güç kuvvet versin. Allah sayın Cumhurbaşkanımızı da bu ülkenin başından eksikliğini göstermesin. Ben ve ailem 2 bin kişi olarak Afrin’deki operasyona katılmaya hazırız. Artık bu saatten sonra Kürt ve Türk halkı hep birlikte bir olma mecburiyetimiz vardır” diye konuştu.


KÜRTLERİN SELAMETİ İÇİN

Şırnak-İdil'de yaşayan kanaat önderi Mehmet Nuri Genç de Zeytin Dalı’nın Kürtlere karşı değil yapılan bir harekât değil, aksine Kürtleri terör örgütü PKK’nın zulmünden kurtarma operasyonu olduğunu söyledi. ABD güdümündeki teröristlerin orada yuvalandığını aktaran Genç, “Suriyeli Kürtleri kurtarma iddiasında bulunan insanların hiçbir şekilde Kürtlükle ilgisi olmayan terör örgütleridir. Marksist felsefeye sahip ve yıllarca ‘Biz kapitalizme karşıyız’ diyen terör örgütleri bugün emperyalist ve kapitalist güçlerin güdümünde tetikçilik yapıyor. Kürtlerin selameti için bu operasyon elzemdir” açıklaması yaptı.

#Afrin
#Operasyon
#Arslan Tatar
#M. Nuri Genç
6 yıl önce