|

Birlikte kazanacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli, ilk ortak mitingi İzmir’de yaptı. Gündoğdu Meydanı ve Kordon’u dolduran İzmirlilere seslenen Erdoğan, Cumhur İttifakı’nın 15 Temmuz’da darbecilere karşı meydanlarda kurulduğunu söyledi. 31 Mart’ın beka mücadelesi olduğunu belirten Erdoğan, “Bu beka mücadelesini beraber kazanacağız” dedi.

Nur Banu Aras
04:00 - 18/03/2019 Pazartesi
Güncelleme: 01:47 - 18/03/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Erdoğan ve Bahçeli Gündoğdu Meydanı’nı dolduran vatandaşları birlikte selamladı.
Erdoğan ve Bahçeli Gündoğdu Meydanı’nı dolduran vatandaşları birlikte selamladı.

AK Parti ile MHP, 31 Mart yerel seçim kampanyasında ilk ortak mitingini İzmir’de gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan ile MHP Lideri Bahçeli’nin Gündoğdu Meydanı’nda onbinlere seslendiği Cumhur İttifakı buluşması önemli mesajlara sahne oldu.

Konuşmasında Cumhur İttifakı’nın köklerinin ‘411 el kaosa kalktı’ manşetlerinin atıldığı döneme kadar gittiğini hatırlatan Erdoğan, “
Biz Cumhur İttifakı’nı masa başında değil 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı birlikte mücadele ederken meydanlarda, sokaklarda kurduk. Sayın Bahçeli ile ilk ortak mitingimizi de buraya çok önem verdiğimiz için İzmir’de yapıyoruz
” dedi.

Erdoğan, “İnşallah bu birlikteliğimiz pazara kadar değil mezara kadar sürer. Türk siyasetinin son yıllardaki en dirayetli siyasetçisi olarak gördüğüm Sayın Bahçeli’yle birlikte ülkemizin önüne kurulan tuzakları birer birer bozarak yolumuza devam ediyoruz. İzmir inşallah Cumhur İttifakı’nın en büyük başarıyı gösterdiği yerlerin başında gelecektir. 31 Mart bir beka mücadelesinin adıdır. Bu beka mücadelesini biz kazanacağız inşallah, beraber kazanacağız ama durmayacağız” şeklinde konuştu.

İCAZETİ KANDİL’DEN ALDI

CHP-İP-SP’nin PKK destekli HDP ile ittifak kurduğunu bir kez daha vurgulayan Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin “CHP adayları Kürt oylarıyla seçildiklerini bilecek” şeklindeki sözlerini hatırlattı. “
Bölücü örgütün emrindeki partinin eş başkanı açıkça ifade etti, ‘Mansur Yavaş da Ekrem İmamoğlu da İzmir’deki de HDP’nin oylarıyla seçildiğini bilecek’ diyerek adeta meydan okudu
” diyen Erdoğan, CHP’nin İzmir adayı Tunç Soyer’in de partisinin değil, Kılıçdaroğlu’nun adayı olduğunu, adaylık için icazetini ise İzmir’den değil Kandil’den aldığını dile getirdi. Erdoğan, “Bu kişiye genel merkezinden, İzmir teşkilatına kadar tüm CHP karşıydı. Bu kişi bizatihi Kılıçdaroğlu’nun kendi adayı. Adaylık icazetini de İzmir’den değil, Kandil’den almıştır” dedi.

NE MENEM BİR ADAMSIN!

CHP’nin Buca adayını son anda değiştirmesinin sebebinin Kılıçdaroğlu’nun İzmir’e sadece rant gözüyle bakması olduğunu ifade eden Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun Yeni Zelanda’da Müslümanlara yönelik terör saldırısından bile İslam dünyasını sorumlu tuttuğunu anımsattı. “Bay Kemal’in söylediğine bakın; ‘İslam dünyasından kaynaklanan terör’ diyor. Sen ne menem bir adamsın. Yüzde 99’u Müslüman olan bu ülkede ana muhalefetin başındaki bir zat olarak bu ifadeyi nasıl kullanırsın?” diyen Erdoğan, CHP Genel Başkanı’nın bu söyledikleriyle, katliamı destekleyen Avustralya’nın Hıristiyan senatörü ile bir farkının kalmadığını belirtti.

DELEGE İLE KURTULAMAZSINIZ

Kılıçdaroğlu’nun SSK Müdürlüğü döneminde TV’deki skandal sözlerini meydandakilere izleten Erdoğan, Kılıçdaroğlu’ndan kurtulmak için CHP’lileri de Cumhur İttifakı’na destek vermeye şu sözlerle davet etti:

Bay Kemal’in özelliği, oturduğu yerden kalkmaz. Girdiği bütün seçimleri kaybetti, oradan kalkamıyor. Niye? Çünkü kalkarsa bir daha oturamayacak. Diyorum ki, 31 Mart, CHP’ye gönül veren kardeşlerimizi de Bay Kemal’den kurtarma seçimidir. CHP’li kardeşlerim, gelin, siz delege sisteminde bu adamdan kurtulamazsınız ama demokratik olarak sandıkta bundan kurtulursunuz. Verin burada Cumhur İttifakı’na oyları ve işte gördünüz, bundan bir şey olmaz, 5 koyun verin kaybeder gelir.

Defol git, orada yaşa

Erdoğan, ‘CHP adaylarının HDP oylarıyla seçileceğini, adayların da bunun farkında olmasını gerektiğini’ söyleyen Sezai Temelli’nin görüntülerini meydandakilere izletti. Temelli için “Bu adam Kürt bile değil, biliyor musunuz? Ama bu benim Kürt kardeşlerimi istismar eden bir sahtekardır” diyen Erdoğan, şunları söyledi: “

Ne diyor? Kürdistan’da diyor. Benim ülkemde Kürdistan diye bir bölge yok. Ey Sezai, sen Kürdistan’da yaşamak istiyorsan Irak’ın kuzeyinde var, defol git oraya, orada yaşa. Ardından diyor ki ‘İmamoğlu da bilecek ki İstanbul için 3 milyon Kürt’ün oyu, Ankara’da Mansur Yavaş bilecek ki Kürtlerin oyunu almadan burada seçim alınmaz.’

Adama bak, bunlar bir proje... Çünkü partileri proje, kendileri de proje. İzmir’de yaşayan benim Kürt kardeşlerim, bunlar ülkemizi bölmeye çalışıyorlar.”

  • Avrupa’ya rest
  • Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye ile müzakerelerin durdurulması gerektiği yönünde rapor hazırlamasını da değerlendiren Erdoğan, Avrupa Birliği’ne rest çekti: “Ey Avrupa Parlamentosu, diyorsun ki ‘Avrupa Birliği ile müzakerelerini Türkiye’nin durduralım’. Tamam ne kadar güzel, hadi. Senin aldığın kararların kıymetiharbiyesi yok o ayrı bir mesele ama Avrupa Birliği böyle bir karar alsa ne kadar güzel, ne kadar hayırlı olur. Biz de bu kararınızı bekliyoruz zaten. Alın bu kararı, biz hazırız. Ama alamazlar. Bakıyorsunuz AP tamamı bölücü terör örgütünün, FETÖ’nün argümanlarından oluşan gerekçelerle ülkemize saldırıyor. Fırsat bulsalar inanın bu ülkeyi terör örgütlerine teslim etmekte bir dakika bile tereddüt etmeyecekler.”

Ey Haçlılar biz buradayız

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 31 Mart yerel seçim kampanyasının en önemli ayaklarından İzmir’de, AK Parti ile gerçekleştirilen ortak mitingde konuştu. Gündoğdu Meydanı’nda onbinlere seslenen Bahçeli, Yeni Zelanda’daki iki camide 50 kişiyi öldüren caninin temsil ettiği Haçlı zihniyetine meydan okudu. Saldırıyı düzenleyen Haçlı kalıntısının Türk milletine tehdit dolu mesajlar yazdığını anımsatan Bahçeli, “
Ey Haçlılar biz buradayız, gelin de görelim. Ey Haçlılar bekliyoruz sizi hadi gelin de kanınızda boğalım. Beka sorununa inanmayan çulsuzlar, beka sorununu görmeyen çapulcular nasılsınız iyi misiniz
? Türk ve İslam düşmanlarının emellerini hâlâ fark edemediniz mi? Beka düzeyindeki tehlikeleri ve kaynağı yüzyıllar geriye giden husumetler hâlâ idrak edemeyecek misiniz? Hiç kimse ‘beka sorunu yok’ demesin. Yeni Zelanda’daki bir cani tarafından sıkılan kurşunlar hepimize isabet etmiştir” dedi.

948 YILLIK HESAP

Haçlı seferleri sırasında kullanılan ‘tanrı bunu istedi’ sözü bir kez daha gündeme getirilmiştir. Karşımızda bir manyaktan, bir sapıktan, bir teröristten daha ötesi daha fazlası vardır
” diyen Bahçeli, Türk milletinin tarihin hiçbir döneminde rahat bırakılmadığını belirterek, “Ne husumet bitti, ne hain tükendi. Anadolu’yu fethedişimizin üzerinden 948 yıl geçti ama yankısı hâlâ geçmedi, hesabı hâlâ bitmedi” diye konuştu. Bu hesaplaşmanın bir tarafında Türk-İslam Medeniyeti ve Türk milletinin yer aldığını, diğer tarafında zalimler, emperyalistler ve milletin içine kadar sızmış yerli işbirlikçilerin olduğunu ifade eden Bahçeli, “Son siper Cumhur İttifakı’dır. Son kale Türkiye Cumhuriyeti’dir” diyerek şunları söyledi:

ŞEHADETE HAZIRIZ

“Bugün karşımıza tekrar çıkanlar, dün Çanakkale’den püskürtülenlerdir. Dün İzmir’de denize dökülenlerdir. Bu zillete asla izin veremeyiz. Beka sorununa inanmayan çulsuzlar, beka sorununu görmeyen çapulcular nasılsınız, iyi misiniz? Türk ve İslam düşmanlarının emellerini hâlâ fark edemediniz mi? Biliniz ki yedi düvel işbirlikçileriyle düşmemizi bekliyor. Biliniz ki Çanakkale’de yendiklerimiz İzmir’e kadar kovaladıklarımız tekrar karşımızdalar. Bu nedenle yegane güvence Cumhur İttifakı’dır. Dün 57.
Alay şehadete hazırdı, bugün Cumhur İttifakı. Türk milleti Çanakkale’de milletçe kahramandır, 15 Temmuz’da ise topyekün gazi olmuştur. 104 yıl sonra Türk milletine kefen biçmeye hazırlananları uyarıyorum. Sakın aldanmayın. Sakın yanlış hesap yapmayın. 104 yıl önce bu hatanın bedelini Çanakkale’de ödediniz.
İşbirlikçilerinize bakarak, Türk milletini çaresiz sanmayın. Bu burçları asla geçemezsiniz. Türk milletinin hisarlarını kesinlikle aşamazsanız. Zillete düşenler, teröristlerle yol yürüyenler, PKK’ya, FETÖ’ye tutunanlar bilsinler ki son siper Cumhur İttifakı’dır. Son kale Türkiye Cumhuriyeti’dir.”
#İzmir
#Cumhur İttifakı
#Recep Tayyip Erdoğan
#Devlet Bahçeli
5 yıl önce