|

Erdoğan, Brüksel'e ödül almak için gidiyor

Cihan
00:00 - 24/06/2009 Çarşamba
Güncelleme: 11:50 - 24/06/2009 Çarşamba
Yeni Şafak
Erdoğan, Brüksel'e ödül almak için gidiyor
Erdoğan, Brüksel'e ödül almak için gidiyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel'de Crans Montana Formu tarafından verilecek "Prix de la Fondation" ödülünü alacak. Erdoğan, aynı zamanda bu yılki forumun onur konuğu olacak.



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yarın çalışma ziyareti için Arnavutluk'a gidecek. Erdoğan, inşaatını Türk firmasının gerçekleştirdiği bir otoyol açılışına katılacak. Arnavut yetkililerle ikili temaslarda bulunacak olan Erdoğan, Crans Montana Formu tarafından verilecek "Prix de la Fondation" ödülünü almak için Brüksel'e hareket edecek.


Erdoğan, merkezi Monaco'da bulunan ve global bir diyalog ortamı yaratmaya yönelik çalışmalarıyla tanınan Crans Montana Forumu'nun 1989'dan bu yana her yıl verdiği "Prix de la Fondation" ödülünü alacak. Brüksel'de AB'li yetkililerle bir dizi ikili temasta da bulunacak olan Erdoğan, 26 Haziran tarihinde İstanbul'a dönecek.


Crans Montana Forumu'nun ödülü, barış, özgürlük ve demokrasi alanında dünyanın önde gelen isimlerine veriliyor. Erdoğan ile birlikte ödül alacaklar arasında ABD Başkanı Barack Obama ve Mozambik Cumhurbaşkanı Armando Emilio Guebuza gibi isimler de yer alıyor.

15 yıl önce