|

FETÖ yalanıyla intikam planı

İzmir’de İ.M.S., babasının ölümüne neden olan sürücünün isim ve adres bilgilerini ekleyerek polise FETÖ planı ihbarı yaptı. Ancak, intikam planını polis bozdu. Sahte ihbarcı tutuklandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/10/2016 Çarşamba
Güncelleme: 21:42 - 18/10/2016 Salı
Yeni Şafak

İzmir'de bir mezarlıkta Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde uygulayacağı harekat planının bulunduğu ihbarını, trafik kazasında ölen babasının intikamını almak isteyen bir kişinin yaptığı ortaya çıktı. Kurban Bayramı sonrası 155'i arayan bir kişi, “FETÖ'nün İzmir'de uygulayacağı harekat planı Buca Mezarlığı'na atıldı” ihbarı yaptı. Ekipler, bir taşın arasına sıkıştırılmış halde 52 sayfalık doküman buldu. “Askeri birimlerin esas planı elden teslim alacakları adres” denilerek Gürkan Ç'nin adresine yönlendirildiği belirlendi. Mezarlıkta inceleme apan polis, elindeki ankesörlü telefon kartını atarak kaçan İ.M.S'yi (29) yakaladı.



SUÇU SUÇ UYDURMAK


İhbarı yapan kişinin İ.M.S. olduğunu tespit eden polis, şüpheliyi gözaltına aldı. İ.M.S ifadesinde, ele geçen dosyayı, 15 Ocak'ta Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda motosikletiyle babası Ahmet S'ye çarparak ölümüne yol açan sürücü Gürkan Ç'den intikam almak için planladığını, Gürkan Ç'nin isim ve adresine dosyada yer vererek “askeri birimlerin esas planı teslim alacakları kişi olarak” gösterdiğini itiraf etti. İzmir Adliyesi'ne sevk edilen İ.M.S, “suç uydurma ve iftira” suçundan tutuklandı.


#İzmir
#FETÖ
8 yıl önce