|

FETÖ’nün İK müdürü firarda

Fetullahçı Terör Örgütü’nün devlet kurumlarına kendi elemanlarını yerleştirmek amacıyla kurulan ve örgütün insan kaynakları departmanı gibi kullanıldığı öğrenilen derneğin aranan kurucusu ve eşinin operasyondan kısa süre önce yurt dışına kaçtığı ortaya çıktı. Operasyonda 10 bin kişiye ait özgeçmiş arşivi ve devlet kurumları sınavlarına giriş için kılavuzlar bulunmuştu.

Yeni Şafak
04:00 - 5/12/2015 Cumartesi
Güncelleme: 05:31 - 5/12/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda, örgüt üyelerince devlet kurumlarına kendi elemanlarını yerleştirmek amacıyla kurulduğu ve insan kaynakları (İK) departmanı gibi derneğin aranan kurucusu ve eşinin yurt dışına kaçtığı belirlendi. Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından 4 aylık bir çalışmanın ardından düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan 11 dernek yöneticisi ve çalışanının sorguları sürüyor.



BASKIN HABERİNİ ALDI KAÇTI


Şüphelilerin kurduğu insan kaynakları derneğine, Paralel Devlet Yapılanması'na (PDY) bağlı özel okul, dershane ve özel üniversitelerde okuyan ya da örgüte yakın kişiler vasıtasıyla referansla üye olunabildiği saptandı. Olayla ilgili aranan derneğin kurucusu N.U ve eşi E.U'nun operasyondan kısa süre önce yurt dışına kaçtığı öğrenildi. Dernek yöneticilerinin, öz geçmişleri havuzda toplanan 10 bin kişi içindeki kişilerle mülakat yaptıkları, adaylara 1 ile 5 arasında puan verdikleri ileri sürüldü. Çiftin, baskını haber aldığı için kaçtığı belirtiliyor. İşe yerleştirmelerin bu puana göre yapıldığı, FETÖ'ye yakınlığı, hizmeti, bağlılığı, kaldığı urtlara ve referanslarına göre en yüksek olan 5 puanı alan adayların, kritik kurumlarda önemli görevlere yerleştirildikleri iddia edildi. Operasyonda ele geçirilen dokümanlar arasında, dernek tarafından özel olarak hazırlanan, kritik kamu kurumlarına giriş kılavuzlarının da bulunduğu kaydedildi. Operasyonda gözaltına alınan 11 şüpheli dün sağlık kontrolünden geçirildi.


#Fetullahçı Terör Örgütü
#Paralel Devlet Yapılanması
#fetö
8 yıl önce