|

Gazeteci Güldemir anıldı

Aa
00:00 - 10/06/2008 Salı
Güncelleme: 14:39 - 10/06/2008 Salı
Yeni Şafak
Gazeteci Güldemir anıldı
Gazeteci Güldemir anıldı

Habertürk'ün kurucusu gazeteci Ufuk Güldemir, ölümünün birinci yılında mezarı başında anıldı. Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki anma toplantısına, eşi Gaya Güldemir, kardeşi Şafak Okaygün ve yakınları Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı (TGC) Orhan Erinç, işadamları Zeynel Abidin Erdem ve Can Kıraç, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile gazeteci dostları katıldı.

Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından konuşan TGC Başkanı Erinç, Güldemir için "Gazeteciliğimize yeni bir soluk getiren, gazeteciliğin geleneksel yapısını korumakla birlikte ona yenilikler ekleyen çok önemli bir meslektaşımızdı" dedi.



Ufuk Güldemir'in kaybının yeri doldurulamaz bir boşluk bıraktığını anlatan Erinç, "Ama görüyoruz ki sevgili dostları, meslektaşları televizyonculuk konusunda Ufuk'un belirlediği yönde gitmeyi sürdürüyorlar. Bu, meslektaş olarak onun kaybının üzüntüsünü azaltan nedenlerden birisini oluşturuyor" diye konuştu. İşadamı Zeynel Abidin Erdem, "Doğuyu, batıyı, insanlığı, kültürü, geçmişi ve geleceği birleştiren, insanları kendi önüne çıkarmasını bilen, insanları parlatan, kıskanmayan, iyi bir şahsiyete sahip, hakikaten Türkiye'de en iyi gazetecilik örneğine sahip bir insandı" şeklinde konuştu.



Güldemir'in eşi Gaya Güldemir de "İnanın çok zor. Hepimiz onu çok özledik. Boşluğunu, eksikliğini çok hissediyoruz. Ona layık olmaya çalışıyoruz" dedi.



"UFUK" GAZETESİ DAĞITILDI

Anma törenine gelenlere, Güldemir'in ölümünün birinci yıldönümü anısına hazırlanan "Ufuk" adlı gazete dağıtıldı.

Gazeteyi hazırlayan ekibin başında bulunan Melih Meriç, Güldemir'in hayalinde hep bir gazete çıkarmak olduğunu belirterek, gazetenin hazırlanış aşamasını şöyle anlattı:



"(Ölüm yıl dönümünde ne yapabiliriz?) diye düşünüyorduk. Şafak'ın eşi Gül, 'rüyasında (Ufuk) adlı bir gazete çıkardıklarını gördüğünü' anlattı. Çok etkilendik ve gazeteyi hazırlamaya karar verdik. 'O nasıl bir gazete çıkarmak ister?' diye düşünerek hareket ettik. İçinde hem duygu hem mizah hem de haber olan bir gazete yaptık. Gazeteci dostları da bize destek oldu."


16 yıl önce