|

MİT TIR’ları soruşturmasında yeni gözaltı dalgası

Adana ve Hatay'da MİT TIR’larının yasa dışı yollarla durdurulmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 2'si albay 34 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. 16 ilde gerçekleştirilen operasyonda 9 şüpheli yakalanırken, 9 şüphelinin firar ettiği ortaya çıktı.

Yeni Şafak
21:11 - 9/08/2016 Salı
Güncelleme: 23:31 - 9/08/2016 Salı
AA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen Adana ve Hatay'da MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin soruşturma kapsamında yeni bir gelişme yaşandı.



Başsavcılık, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) bağlı, 'imam' diye nitelendirilen bazı memurlarla birlikte TIR'ların durdurulması eylemini gerçekleştirdikleri belirlenen 34 asker hakkında, gözaltı kararı aldı.



Gözaltı kararının ardından harekete geçen İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 16 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi ve bu operasyonlar kapsamında 9 şüpheli gözaltına alındı. 15 şüphelinin FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin daha önce tutuklanan askerlerden olduğu belirlenirken, 9 şüphelinin firar ettiği ve bir şüpheliye ise ulaşılmaya çalışıldığı öğrenildi.



MİT tırlarının durdurulması konusunda jandarma görevlilerine talimat verdikleri iddiasıyla haklarında yakalama kararı çıkarılan FETÖ/PDY'ye bağlı, 'imam' diye nitelendirilen bazı memurların, bir süre önce soruşturmadan haberdar edilmeleri sonucu kaçtıkları belirtildi.







#MİT TIR
#FETÖ
8 yıl önce