|

Önce ben yola çıkarım

Mehmetçik’in artık Afrin’e girdiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “seferberlik görev emri” için de şöyle konuştu: Ben her gün Genelkurmay Başkanıma ‘İhtiyaç var mı?’ diye soruyorum. Ordumuz yolunda kaim, devam ediyor. Bir sıkıntı olduğu zaman sefer görev emrini ilan ederiz. Önce ben yola çıkarım, ardından beraber yürürüz. Bolu ve Sakarya il kongrelerinde vatandaşlara hitap eden Erdoğan, Osmanlı tokadını sadece Afrin’deki 3 bin 300 teröristin yemediğini, onların dışındaki bazılarının da yediğini ifade etti. Erdoğan, “Tabii bildiklerimiz çok; ama, bu bildiklerimizi kağıda dökeceğimiz zamanlar da gelecek. Sabreden kimse evelallah zaferi yakalar” diye konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/03/2018 Pazartesi
Güncelleme: 08:26 - 12/03/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bolu ve Sakarya’da partisinin 6. Bolu İl Kongrelerine katıldı.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bolu ve Sakarya’da partisinin 6. Bolu İl Kongrelerine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin’den teröristleri kovaladığımızı belirterek “Gençler Osmanlı tokadını iyi atıyor da dün beraber yürüdüklerimizden bazıları hala Osmanlı tokadını anlayamadı. Şu anda Afrin’deki 3 bin 300 terörist, sadece Osmanlı tokadını yemedi. Onların dışında da yiyenler oldu” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bolu ve Sakarya’da partisinin 6. Bolu İl Kongrelerine katıldı. Bolu’daki kongrede yaptığı konuşmada Erdoğan, “Reis bizi Afrin’e götür” sloganları üzerine, şunları kaydetti: “Ben her gün komuta kademesine ve Genelkurmay Başkanıma ‘İhtiyaç var mı?’ diye soruyorum. Verdiği cevap, ‘Sayın Cumhurbaşkanım, olsa ben size zaten bunu söylerim.’ Ordumuz şu anda yolunda kaim, daim devam ediyor. Herhangi bir sıkıntı olduğu zaman sefer görev emrini ilan ederiz. Önce ben yola çıkarım, ardından da beraber yürürüz.”

BiZ KOVALAYACAĞIZ

Erdoğan, şunları söyledi: “Terör örgütleri kimi zaman nöbetleşe, kimi zaman topyekun saldırıya geçtiler. Gabar’da geçtiler, Cudi’de geçtiler, Tendürek’te geçtiler, Bestler Deresi’nde geçtiler, Kandil’den idare ettiler. Dedik ki, ‘İnlerine gireceğiz.’ Ne oldu, girdik. Kaçacak delik arar hale geldiler. İşte birileri Pensilvanya’ya kaçtı, kimileri onun oradaki devasa çiftliğinde, kimileri Avrupa’nın değişik ülkelerine kaçtı. Onlar kaçacak, biz kovalayacağız. Yurt dışından ülkemize yönelik tacizler de zirveye çıktı.”


MASKELERİNİ İNDİRDİLER

Türkiye’nin Suriye ve Irak sınırları boyunca bir terör koridoru oluşturmak isteyenlerin yüzlerindeki maskeyi indirip niyetlerini ifşa ettiğini söyleyen Erdoğan şöyle devam etti: “’Müttefikimiz’, hatta ‘dostumuz’ dediğimiz güçlere bakışımızı, bize söylenen sözlere değil sahadaki eylemlere göre yeniden belirledik. İçinde bulunduğumuz NATO, biz bu NATO’nun en güçlü üyesiyiz. Herhangi bir yerde bir sıkıntı olduğu zaman NATO’dan bize bir görev terettüp ettiğinde, yeri geldi Somali’de, Afganistan’da, Balkanlar’da olduk. Peki bütün buralarda biz yer alırken, şu anda Suriye’de bu olaylar yaşanırken, ey NATO sen ne zaman olacak da gelip bizim yanımızda yer alacaksın? 911 kilometre burada bizim sınırımız var, sürekli terör örgütleri oradan bizi taciz ediyor, Suriye rejimi aynı şekilde bu yollara başvuruyor. Peki sen ne zaman ortaya çıkacaksın, devamlı ben bunları mı söyleyeceğim? Ama maalesef şu ana kadar hala olumlu bir ses, söz yok. Ne yaparlarsa yapsınlar biz dik durmaya devam edeceğiz. Biz dürüst olmaya devam edeceğiz ve bu işi de Allah’ın izniyle başaracağız.”

KANA BULAMADIK

Sakarya’da da konuşan Erdoğan şunları söyledi: “Biz birileri gibi sırf çıkarları için dünyayı ayağa kaldıranlardan olmadık. Biz elmas, petrol için dünyayı kana boğanlardan olmadık. Biz herkes için adalet istiyoruz, hürriyet istiyoruz. Biz sömürünün olmadığı, bebek cesetlerinin sahile vurmadığı, Akdeniz’in karanlık sularının on binlerce masum için kabristana dönüşmediği daha adaletli bir dünyanın mücadelesini veriyoruz. Bizim mücadelemiz ikbal değil, istikbal mücadelesidir. Bizim kavgamız çıkar değil, hak ve adalet kavgasıdır. AK Parti’ye gönül veren bu kutlu çatışa hizmet eden her bir arkadaşımın hedefi, kızıl elması budur. Bizim kızıl elmamız sonu belli olan değil, bizim kızıl elmamız ilahi kelimetullahtır.”


ÖLMEYE HAZIRIZ

“İşte bugün Afrin’deyiz. Niye? İşgal için mi? Hayır. Ülkemizi tehdit eden teröristleri kovalıyoruz. Buraya gelmeden önce etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bin 300’dü. Ama şimdi herhalde 3 bin 500’ü bulmuştur. Komutana sordum, nasıl gidiyoruz. Şimdilik iyi gidiyoruz dedi. İhtiyaç halinde bir sefer görev emri çıkarırız. Önce ben sonra evelallah hepimiz. Her şeye hazırız, ölmeye de bu teröristleri öldürmeye de.”

TERÖRİSTLER YEMEDİ

“Gençler Osmanlı tokadını iyi atıyor da dün beraber yürüdüklerimizden bazıları hala Osmanlı tokadını anlayamadı. Şu anda Afrin’deki 3 bin 300 terörist, sadece Osmanlı tokadını yemedi. Onların dışında da yiyenler oldu. Neyse bildiklerimiz çok ama bildiklerimizi kağıda dökeceğimiz zamanlar da olacak.”

Teröristleri kovalıyoruz

Erdoğan, hiçbir gücün önünde bugüne kadar eğilmediklerini dile getirerek, şunları kaydetti: “İşte Afrin’deyiz. Niye Afrin’deyiz? O teröristlere biz ne dedik? Dedik ki ‘Rahat durun. Eğer rahat durmazsanız sizi deliklerinizde bile, inlerinizde bile boğarız.’ Gabar’da boğduk mu? Cudi’de boğduk mu? Tendürek’te boğduk mu? Bestler Deresi’nde boğduk mu? İşte şimdi Afrin. Elhamdülillah iyi gidiyoruz. Daha iyi olacak ve şu anda 4-5 kilometre kaldı Afrin’e giriyoruz. Nasıl ki El Rai, Bab, Cerablus, oradaki 2 bin kilometrekarelik alanı kontrolümüze alarak nasıl gerçek sahiplerine teslim ettiysek, 140 bin kişi geri döndü. Evlerine döndü, topraklarına döndü. Biz işgalci değiliz, biz sadece ülkemize yan bakan o teröristleri kovalıyoruz. Onların peşindeyiz. Şimdi de Afrin’de yine o teröristleri kovalıyoruz. Askerimizle kovalıyoruz, polisimizle, jandarmamızla kovalıyoruz. Güvenlik koruyucularımız ile kovalıyoruz.”

  • Salamura
    oluyordunuz
  • Türkiye’nin kimsenin ihsanı, lütfu ve birilerinin kolları altında kurulmadığına işaret eden Erdoğan, şöyle devam etti: “Biz bu toprakları 1071’den beri, şehitlerimizin kanlarıyla yoğurarak, kendimize vatan kıldık. Anadolu’yu yurt edinmenin bedelini bin yıldır fazlasıyla ödedik, hala da ödüyoruz. Hafıza tazelemek isteyenler, gitsinler kendi yakın tarihlerine baksınlar. Boylarından büyük laflar edenler, gitsinler masal yerine önce iyi bir tarih kitabı okusunlar. Sakarya Meydan Muharebesi’nde salamura olmaktan nasıl kurtulduklarını, denize dökülerek nasıl terk ettiklerini çok iyi öğrensinler. Her zaman söylüyorum ancak burada bir kez daha tekrarlamakta fayda görüyorum; bizim hiç kimsenin toprağında, egemenliğinde gözümüz yoktur. Ne komşularımıza ne de diğer ülkelere hiçbir zaman husumetle yaklaşmadık, yaklaşmıyoruz. Hiçbir ülke ile de ilişkilerimizi zedelemek istemiyoruz.”

IMF’ye borç verdik

Erdoğan, iktidara geldiklerinde attıkları her adımda, “Olmaz, yapamazsınız, başaramazsınız daha ileriye gidip haddinizi aşmayın” yönünde itirazlarla karşılaştıklarını hatırlattı. IMF ile masaya oturduklarını ifade eden Erdoğan, “IMF’in bize dediği laf, ‘Olmaz.’ Ne olmaz? Sen paranı alıyor musun? Paranı al. Ama bizi yönetmeye kalkma. Türkiye’yi yönetecek birisi varsa o da benim. Sen sadece paranı al. Bunu Davos’ta da yaptık. 2013’te, 23, 5 milyar dolar borcumuz varken IMF’ye, bunu tamamen bitirdik ve ondan sonra da IMF bizden borç istedi. 5 milyar dolar borç istedi. Arkadaşlar sordu, ‘Verelim mi?’, ‘Verin’ dedim. Bugün borç alan yarın da emir alır. Ecdadımız öyle söyledi. Bunlar zaten o mantıkla çalışıyor” diye konuştu. Öte yandan Bolu'daki kongreye gelenlere dağıtılan mavi komando berelerini giyerek Zeytin Dalı Harekatı ile Afrin'de terör örgütü PKK/PYD/YPG ve DEAŞ'a karşı mücadele eden askerlere destek verdi.

Dinimizi böldürtmeyiz

Rabia işareti de yapan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Rabia’yı unutmuyorsunuz değil mi? Birileri Rabia’yı terör örgütünün işareti olarak biliyor, zavallı bay Kemal. Rabia, içinde ne var? Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bay Kemal, bunun hangisi hoşuna gitmedi? Bu bizim Rabiamız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nden başka devletimiz yok ve bu devleti de biz kimseye böldürtmeyiz. Dinimizi böldürtmeyiz, ezanımıza dil uzatanların da dilini koparırız.”




#Recep Tayyip Erdoğan
#Afrin
#Sakarya
6 yıl önce