|

Pençe-3 baskını

TSK’nın Irak’ın kuzeyindeki terör örgütü PKK hedeflerine yönelik başlattığı operasyonun üçüncü safhası başladı. Pençe-3 adı verilen Sinat-Haftanin bölgesine baskın şeklinde başlatılan operasyon, F-16’lar, SİHA’lar ve fırtına obüsleriyle destekleniyor. Bölgedeki teröristlerin mağara ve sığınakları imha edildi.

Haber Merkezi
04:00 - 25/08/2019 Pazar
Güncelleme: 02:03 - 25/08/2019 Pazar
Yeni Şafak
Operasyondan bir görüntü
Operasyondan bir görüntü

Irak'ın kuzeyinde bulunan Sinat-Haftanin bölgesinde 'Pençe-3 Operasyon Planı' çerçevesinde yeni bir harekat başlatıldı. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, “Irak kuzeyinde bulunan Sinat-Haftanin bölgesindeki teröristleri ve kullandıkları mağara, sığınakları imha etmek amacıyla 23 Ağustos 2019 tarihinde Pençe-3 Operasyon Planı çerçevesinde yeni bir harekat başlatıldı. Operasyon, Hava Kuvvetleri uçakları, Kara Havacılık unsurları, SİHA/İHA ve Fırtına obüsleri ile desteklenmektedir. Operasyon planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.

TESLİM OLMAKTAN BAŞKA ŞANSLARI YOK



Pençe-3 Harekatı’na ilişkin açıklamalarda bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Teröristlerin teslim olmaktan ve bu işten vazgeçmekten başka şansları yok. Mehmetçik teröristlerin inlerine girmeyi ve buraları tek tek temizlemeyi sürdürüyor. Mücadelemiz en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecektir” diye konuştu. Hakurk bölgesinde 27 Mayıs’ta başlatılan Pençe-1 ve 12 Temmuz’da başlatılan Pençe-2 harekatlarının da devam ettiğini belirten Akar, Pençe-1’de 64, Pençe-2’de 16 olmak üzere son 8 ayda Irak’ın kuzeyindeki operasyonların tamamında toplam 654 teröristin etkisiz hale getirildiği bilgisini verdi. Pençe harekatları kapsamında Mehmetçiğin Kandil’e ilerleyişi sürüyor.


#Pençe Harekatı
#TSK
#Irak
5 yıl önce