|

Karagül: Türkiye ilk kez kendi yol haritasını çiziyor

Yeni Şafak'ın Facebook, Twitter ve Instagram'dan canlı olarak yayınlanan Sosyal Yorum bu hafta Sakarya Ofis Merkezi'nde gerçekleştirildi. Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, Türkiye'nin ilk kez kendi yol haritasını çizdiğini belirterek "NATO'nun seçimine göre veya başkasının seçimine göre değil kimsenin tehditlerine göre hareket etmiyor." dedi.

Yeni Şafak
19:29 - 21/02/2018 Çarşamba
Güncelleme: 15:19 - 22/02/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Sosyal Yorum bu hafta Sakarya Ofis Merkezi'nde yayınlandı.
Sosyal Yorum bu hafta Sakarya Ofis Merkezi'nde yayınlandı.

Yeni Şafak'ın Facebook, Twitter ve Instagram'dan canlı olarak yayınlanan Sosyal Yorum bu hafta Sakarya Ofis Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Yeni Şafak İnternet Yazı İşleri Müdürü Ersin Çelik'in sunduğu programda Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, 2019'a Giderken Türkiye'nin Yol Haritası, TSK'nın Afrin'deki terör örgütlerine yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nı ve bölgedeki gelişmeleri değerlendirdi.

Programa hem sosyal medya hesaplarından hem de üniversite öğrencilerinin de soru ve görüşleri ile katkı sundu.

Karagül'ün açıklamalarından öne çıkanlar:

"Afrin harekatı, Fırat Kalkanı'nın devamıdır"

Türkiye Fırat Kalkanı operasyonu ile önemli bir jeopolitik hamle yaptı. Afrin harekatı, Fırat Kalkanı'nın devamıdır ve orada verdiğimiz mücadele Suriye'nin toprak bütünlüğünü sağlamaktır. Suriye'nin yapamadıklarını yapıyoruz. Yarın öbür gün Şam'da nasıl bir hükümet olursa olsun. Nihayetinde bir bütün olarak ülke kalacaksa Afrin'den Münbiç'e ve Fırat'ın batısına kadar müdahale etmezsek orada bir kuşak kalmayacaktır.

"Asıl kavga Fırat'ın doğusunda kopacak"

PKK sadece Afrin'de değil Münbiç'te de direnemeyecek. Göreceksiniz Afrin harekatı bittikten sonra Münbiç'e yönelinecektir. ABD de bazı bahanelerle o bölgelerden çekilecek, çekilmek zorunda kalacak. Asıl kavga Fırat'ın doğusunda kopacak. Kuzey Irak'ta kopacak. Bu iki haritayı birleştirmeye çalışacaklar ve örgütler devreden çıkar bütün devletler kavgaya girebilir. Çünkü bu koridorun kapanması demek sadece Türkiye'nin müdahalesiyle koridor kapanıyor. Arap devletleri Türkiye'ye destek vermiyor, köstek oluyor. İran destek vermiyor, köstek oluyor. Sadece Türkiye bu koridoru kapatmak için büyük bir mücadele veriyor. Rusya ile işbirliği yapıyor. Şu ana kadar da işbirliği sağlam yürüdü. Karşılıklı bir güven unsuru oluştu. Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin arasında güven oluştu. Türkiye, Fırat'ın doğusunu temizleyene kadar mücadelemiz devam edecek.

"15 Temmuz Türkiye'yi parçalama girişimidir"


Suriye'yi Irak'ı bölme planları olduğu gibi Türkiye'yi de bölme planları var. Bunu gizlemiyorlar, açık açık söylüyorlar. 15 Temmuz başarılı olsaydı işgali içeri taşıyacaklardı. İran sınırın Doğu Dkdenize kadar Hatay ve İskenderun'u alarak direk Güney Kıbrıs'a kadar uzanabilecek yeni bir işgal haritasını devreye sokacaklardı. Hesap buydu. Onun için 15 Temmuz bir darbe girişimi değildi. 15 Temmuz Türkiye'yi parçalama girişimidir. Kesinlikle darbe olarak tanımlanmaması lazım açık bir şekilde çok uluslu bir saldırı girişimi olarak tanımlanmalıdır.

Türkiye ilk kez kendi yol haritasını çiziyor. NATO'nun seçimine göre veya başkasının seçimine göre değil kimsenin tehditlerine göre hareket etmiyor.

Afrin o kadar büyük bir yer değil. Bir günde haritadan sileriz. Ama neden yapmıyoruz? Bizim insan öldürmekle ilgili bir planımız yok. Şehirleri yok etmek gibi bir derdimiz yok. Toplumları devletler değil şehirler ayakta tutar. Biz orada insan öldürmeye şehirleri yok etmeye gitmedik. Türkiye orada teröristleri yok etmek, bize karşı kullanılmak için gönderilen silahları yok etmek için gitti. Türkiye orada zeytin ağaçlarını yok etmek için gitmedi.

Medyamız Cumhuriyet tarihinden bu yana ilk defa millileşmiştir.

"Bir Türkiye bakış açısı oluşturulmaya çalışılıyor"

2019 seçimlerinede oluşacak ittifaka çok dar iç perspektifle bakmamamız lazım. Sadece seçimi kazanmak için kuruluyor olarak bakmamamız lazım. Burada bir milli dayanışma ekseni oluşturulmaya çalışılıyor. Neden? Dünya çok tehlikeli bir noktaya gidiyor. Devletler teyakkuza geçmiş durumda. Artık 10 sene öncesi gibi iç politik yıpratıcı şeylerle uğraşmamız lazım. Daha büyük tehditler var. Daha güçlü mobilizasyonlar oluşması lazım, toplumsal dayanışmalar oluşması lazım. Daha güçlü ittifaklar oluşması lazım. Ben bu ittifakın sadece 2019 seçimine odaklanmış olduğunu zannetmiyorum. Türkiye'yi yeniden konumlamaya çalışılıyor. Keşke CHP'de bu eksenin içerisine katılsaydı ve keşke başka partiler de katılsaydı. Bu parti meselesinin ötesinde bir şey. Partinin üzerinde bir anlayış bir bakış açısı hatta bir Türkiye bakış açısı oluşturulmaya çalışılıyor.

#Facebook
#Twitter
#Ersin Çelik
#İbrahim Karagül
6 yıl önce