|

Bu hafta 12 yeni film vizyonda

8'i yerli yapım olan 12 yeni film bu hafta vizyona giriyor. Aksiyon, komedi, korku ve fantastik yapımların hep birlikte vizyona girdiği haftada dikkatler 'Kral İçin Hologram' ve 'Avcı: Kış Savaşı' gibi yapımlara yöneliyor.

Yeni Şafak
10:58 - 21/04/2016 Perşembe
Güncelleme: 07:58 - 21/04/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Bu hafta 8'i yerli olmak üzere 12 yeni film sinema salonlarına geliyor. Dikkat çeken filmlerin arasında Tom Hanks'in başrolünde oynadığı

Kral İçin Hologram,

Pamuk Prenses ve Avcı'nın devam filmi olan

Avcı: Kış Savaşı

ve yerli korku filmi türündeki Kabr-i Cin Mühür filmleri yer almaktan.İşte bu hafta vizyona giren filmler ve özetleri:


Kral İçin Hologram




Alan Clay (Tom Hanks) elindeki her şeyi kaybetmiş bir iş adamıdır. Yeniden çıkış yapabilmek, elindeki 3 boyutlu hologram teknolojisi fikrini satabilmek için Suudi Arabistan'a gider. Alıştığından bambaşka bir dünya ve kültürle yüz yüze gelen Clay, içinde bulunduğu duruma uyum sağlamaya çalışacaktır.



Avcı: Kış Savaşı




Buz Kraliçesi Freya, kız kardeşi Ravenna'nın öldüğünü öğrenince, onu hayata döndürebilmek için Büyülü Ayna'yı kullanabilecek son büyücünün yardımına başvurur ve Ravenna, aynanın altından derinliklerinden geri gelir. Şimdi ikisi güçlerini birleştirip çok daha tehlikeli olmuştur. Onları durdurabilmenin tek yolu, bizzat Freya'nın yetiştirdiği, ancak "kalplerini aşka kapatma" emrine itaat etmeyen Eric ve Sara'nın başını çektiği avcıların sürüldükleri ülkelerden gelip yeniden güçlerini birleştirmesidir.



Chris Hemsworth ve Kristen Stewart'ın başrolünde oynadığı 2012 yapımı fantastik aksiyon filmi Pamuk Prenses ve Avcı'nın devam filmi.



Kabr-i Cin Mühür






Yüzyıllar önce iyi bir cinin Kuran'dan esinlenerek yazdığı gizli kitaba, 100 yılda bir "bekçi" adı verilen koruyucular gelmektedir. Yıl 1915 olduğunda, sevdiği kız olan Zöhre'nin başka biriyle evlendirilmesi üzerine Selim yaşamına son verir. Zöhre ve evlendirildiği adamın kardeşi Hacer bu kitabı çalarlar. Niyetleri kitaptaki büyülerden birini yapmaktır, ancak büyüyü yanlış yapınca Azazel adında bir cini serbest bırakırlar. Kendilerini ve köy halkını büyüden kurtarmak hiç kolay olmayacak, büyünün etkisi 100 yıl sonra bile kendini gösterecektir.



Kor






Geçimini evde giysi dikerek sağlayan Emine, son çalışmasını göstermek üzere bir giyim atölyesine girer ve eski patronu olan Ziya'yla karşılaşır. Emine'nin üç yaşındaki oğlunun ise ameliyat olması gerekmektedir fakat bunun için Emine'nin ne yeterli parası ne de sağlık sigortası vardır. Ziya, Emine'ye yeni bir iş bulur ve çocuğunun tedavi masraflarını öder. Ancak Ziya'nın bu iyi niyeti ve ilgisinin ardında yalnızca cömertlik olmadığı kısa sürede ortaya çıkar.



Aslıhan Gürbüz, Taner Birsel, Caner Cindoruk ile İştar Gökseven'in başrollerinde oynadığı yönetmen Zeki Demirkubuz'un 11. filmi "Kor" izleyici ile buluşacak.



Saklı






Dram türündeki film, iki ailenin birbirleriyle kesişen saklı hayatlarını konu alırken, aynı zamanda insanın kendi içindeki "saklı" duygularına da işaret etmeyi amaçlıyor.



Film, ilk olarak 25 Aralık 2015'te tek salonda gösterildikten sonra 22 Nisan 2016'da yeniden gösterime giriyor.



Yolculuk




Bedia Ener, Cezmi Baskın, Beran Soysal ile Ahmet Sarıcan'ın oynadığı filmin yönetmenliğini Mustafa Kenan Aybastı yaptı.



Hikayesinin merkezinde muhafazakar bir ailenin çocuğu olarak kimlik karmaşası yaşayan bir gencin bulunduğu film, genç adamın kendi kişiliğini sorgulama ve arayışını anlatıyor.



Babaların Babası






İstanbul mafya aleminin en saygı duyulan ismi "Babaların Babası" Necdet Çetin (Menderes Samancılar), yasaklamasına rağmen diğer mafya babalarının onun arkasından uyuşturucu ticareti yaptığını öğrenince çok sinirlenir. Onlara bir ders vermek için plan yapar, ancak tam bu esnada bir mezarlıkta uğradığı suikast girişimi sonucu yaralanır. Bu beklenmedik olayın sorumluluğu, zamanında Çetin ile büyük sorunlar yaşamış Tarık Tenekeci'nin (Ayhan Taş) üzerine kalır.



Filmin oyuncu kadrosunda İsmail Demirci, Menderes Samancılar, Ali Sürmeli, Ayhan Taş ve Burcu Binici yer almakta. Yönetmen koltuğunda ise Raşit Çelikezer oturuyor.



Yola Geldik






Kutay (Ozan Dağgez) ve Yusuf (Serkan Şengül) bir benzin istasyonunda çalışmakta olan iki arkadaştır. Bir gün istasyonu soyup paraları Beyoğlu gecelerinde yerler. Bunun sonunda işten kovulurlar, benzincideki bir arabayı alarak kaçarlar. Yolda karşılaştıkları Osman Nuri (Teoman Gelmez) ve Selman (İrfan Aslanhan) ile geri dönüşü olmayan yollara ve komik maceralara girerler.



Şeytan Papuçta




Cengiz Mert'in yönettiği filmde Ömer Acar, İbrahim Kolcu, Sancak Bayraktar ile Osman Nanecioğlu rol aldı.



Burdur'un Bucak ilçesinde çekilen film, define aramaya giden 8 kafadarın bir küp bulmaları sonrasında şeytan tarafından lanetlenmelerini konu alıyor.



Genç Pehlivanlar






Belgesel türündeki filmde Türkiye'nin birbirinden değişik köşelerinden Amasya Güreş Eğitim Merkezi'ne, güreş eğitimi almaya gelen yoksul çocukların yaşam savaşı ve mücadelesi anlatılıyor. Çocukların çektiği acıların yanında önünde sonunda çocuk olduklarını hatırlatan anlar da filmde sunuluyor.



Mete Gümürhan'ın yönettiği film, ilk kez 66. Berlin Film Festivali'nde gösterildi ve Generation Kplus bölümünde Jüri Özel Mansiyon Ödülü'nü kazandı.



Küçük Kral






Fransa, Almanya ve Polonya ortak yapımı olan "Küçük Kral" Sandor Jesse ve Lutz Stützner tarafından yönetildi.



Animasyon türündeki filmin orijinal seslendirmelerini Otto Sander, Friedrich Schoenfelder, Paul Falk, Jamie Lee Blank ve Till Kundrun gibi isimler yaptı.



Kuzular Kurtlara Karşı






"Karlar Kraliçesi" filminin yapımcıları tarafından yapılan animasyonun yönetmenliğini Andrey Galat ve Maxim Volkov üstlendi.



Tom Felton, Ruby Rose, Ross Marquand ve China Anne McClain'in seslendirdiği film, sihirli bir dünyada kendi hallerinde yaşamlarını sürdüren koyun sürüsünün mutluluğunun, yakınlardaki bir vadiye inen kurt sürüsüyle bir anda bozulmasını ve kuzuların bu huzursuz ortamda verdiği mücadeleyi konu alıyor.



#Kuzular Kurtlara Karşı
#Küçük Kral
#Genç Pehlivanlar
#Yola Geldik
#Babaların Babası
#Yolculuk
#Saklı
#Kor
#Kabr-i Cin Mühür
#Avcı: Kış Savaşı
#Kral İçin Hologram
#Vizyon filmleri
8 yıl önce