|

Diriliş Ertuğrul Bosna’da yayına giriyor

TRT 1 ekranlarının sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul, Bosna-Hersek’in en çok izlenen kanallarından Hayat TV’de seyircinin karşısına çıkıyor. Tarihi konusu itibariyle, Diriliş Ertuğrul'a ilginin büyük olması bekleniyor. Hayat TV Program Koordinatörü Sanela Poriçanin, “Yüksek bütçeli bir yapım olduğunu biliyoruz. Çok beğendik, konusu da çok ilgi çekici” dedi.

Yeni Şafak
15:10 - 19/08/2018 Pazar
Güncelleme: 15:24 - 19/08/2018 Pazar
Diğer
Balkanlar genelinde Türk dizilerine olan yoğun ilgi artıyor.
Balkanlar genelinde Türk dizilerine olan yoğun ilgi artıyor.

TRT 1 ekranlarında reyting rekorları kıran ve 60'ın üzerinde ülkede izlenen Diriliş Ertuğrul dizisi Bosna-Hersek'te de yayınlanmaya başlıyor. Dizi, ülkenin en çok izlenen özel televizyon kanallarından Hayat TV'de 24 Ağustos tarihinden itibaren yeni izleyicilerin karşısına çıkacak.

Balkanlar genelinde Türk dizilerine olan yoğun ilginin, özellikle tarihi konusu itibariyle, Diriliş Ertuğrul’a da gösterilmesi bekleniyor.

  • Hayat TV Program Koordinatörü Sanela Poriçanin, “Yüksek bütçeli bir yapım olduğunu biliyoruz. Hayat TV çalışanları olarak prodüksiyonu çok beğendik, konusu da çok ilgi çekici” dedi.

İyi reyting getireceğine inanıyorlar

TRT'nin haberine göre, bugüne kadar Türkiye yapımı 20'den fazla dizi yayınlayan kanal yönetimi, Diriliş Ertuğrul'un da kendilerine büyük başarı getireceği görüşünde.

  • Poriçanin, “Diriliş Ertuğrul'u saat 20:00'den itibaren, yani en yüksek izlenme oranı olan prime-timeda yayınlayacağız ve başarısına, iyi reyting getireceğine inanıyoruz” İfadelerini kullandı.

Türk dizilerinin alt yazılı yayınlanmasıyla Bosna-Herseklilerin Türkçe öğrenme ilgisi arttı, Diriliş Ertuğrul dizisinin bu anlamda da Türk kültürüne katkı sağlayacağı düşünülüyor. Dizi, haftanın altı günü yayınlanacak.

#Diriliş Ertuğrul
#Ertuğrul Gazi
#Bosna Hersek
#TRT
#Dizi
6 yıl önce