|

Dunkirk çekimlerinde milyon dolarlık zarar

II. Dünya Savaşı konusunu işleyen ve geçtiğimiz günlerde vizyona giren Dunkirk filmi ile alakalı ilginç bir bilgi ortaya çıktı. Filmde bir uçağın denize çakılması anı çekilirken hesaplar tutmayınca uçağın içindeki kameralarda enkazla birlikte okyanusun dibine çökmüş.

Yeni Şafak
16:52 - 20/08/2017 Pazar
Güncelleme: 17:24 - 20/08/2017 Pazar
Diğer
 II. Dünya Savaşı konusunu işleyen ve geçtiğimiz günlerde vizyona giren Dunkirk filmi ile alakalı ilginç bir bilgi ortaya çıktı.
II. Dünya Savaşı konusunu işleyen ve geçtiğimiz günlerde vizyona giren Dunkirk filmi ile alakalı ilginç bir bilgi ortaya çıktı.
Christopher Nolan
’ın beğeni toplayan II. Dünya Savaşı konulu filmi Dunkirk hem eleştirmen hem de sinema izleyicilerinden tam not almıştı. Dunkirk, filmin çoğunda kullanılan ve genellikle alışılmadık şekillerde yer alan IMAX kameralarının yaygın kullanımı nedeniyle ayrıca dikkatleri çekmişti.

Amerikan Görüntü Yönetmeni Van Hoytema, Reddit aracılığıyla gerçekleştirdiği röportajda, filmdeki IMAX kameralarından birinin, bağlandığı uçakla birlikte denize nasıl çakıldığını anlattı.

Hoytema’ya göre bu kaza sahnesi tam olarak planlandığı gibi gitmemiş. Kendisi şöyle anlatıyor: “Uçakta onu bağladığımız yer IMAX kamerasının etrafında uzanıyordu, fiziksel etkilere dayanabilmek ve kamerayı deniz suyundan korumak için tasarlanmıştı ve uçak enkazı hala su yüzeyinde iken kamerayı almak için iyi bir planımız vardı. Maalesef, uçak suya çakılınca neredeyse anında battı ve teçhizatı ve kamerayı kendisiyle birlikte deniz tabanına çekti. Sonuçta kamera, dalgıçlar onu bulana kadar [90 dakikadan fazla süre] suda kaldı. Gövde tamamen su basıncından ötürü bozuldu. Fakat film uzmanımız Jonathan Clark kameranın çektiği görüntüleri tatlı suda temizledi ve karanlık odada filmi kurtarmayı başardı.”

#​Christopher Nolan
#Dunkirk
7 yıl önce