|

Matt Reeves’in Batman'i farklı olacak

Başrolünde Ben Affleck‘in yer alacağı The Batman şimdiye kadar birçok farklı sebeple gündemden düşmedi. Ancak projenin adını genelde olumsuz gelişmelerden dolayı andık. Bu durum da izleyicilerin beklentisini ciddi oranda etkiledi. Aradan geçen uzun zamanın ardından Matt Reeves, The Batman hakkında konuştu.

Yeni Şafak
09:50 - 22/06/2017 Perşembe
Güncelleme: 09:51 - 22/06/2017 Perşembe
Diğer
Aradan geçen uzun zamanın ardından Matt Reeves, The Batman hakkında konuştu.
Aradan geçen uzun zamanın ardından Matt Reeves, The Batman hakkında konuştu.

The Batman’in yönetmenliğini üstlenecek olan Matt Reeves şimdiye kadar ortaya koyduğu başarılı çalışmalarla tanınıyor. Öte yandan söz konusu Batman olunca beklenti ister istemez yükseliyor. Bu da Matt Reeves’in üzerindeki baskıyı artırıyor. CNET‘e konuşan ünlü yönetmen bu baskıyı bir kenara bırakarak nasıl bir film ortaya koymak istediğini açıkladı. Bu röportajda Alfred Hitchcock‘un ismini anması özellikle dikkat çekti.

Matt Reeves “Benim için filmdeki bakış açısı oldukça önemli. Tecrübe ettiğimiz olayları hikayenin ana kahramanının gözünden ele aldığıma emin olmak istiyorum. Çok büyük bir Alfred Hitchcock hayranıyım. Onun filmlerinde yer verdiği bakış açısını yansıtabilmek isterim” sözlerini sarf etti.

Hollywood’un efsane isimleri arasında yer alan Hitchcock izleyicilerin ana karakterle empati kurması için yaptığı “oyunlarla” tanınıyor. Hikayeye kattığı perspektifle Matt Reeves de benzer bir tutum benimsemeyi amaçlıyor. Böylece Batman’i gizemli bir figür gibi ele almayacağının mesajını veriyor. Aksine izleyiciler olaylara Batman’in açısından bakarak, onun davranışlarına rahatlıkla anlam verebilecek. Bu da şimdiye kadar izlediğimizden farklı bir Batman göreceğimiz anlamına geliyor.

#The Batman
#Matt Reeves
#Ben Affleck
7 yıl önce