|

Van Gogh sinema salonlarını boyayacak

Ünlü ressam Vincent Van Gogh’u eserleriyle anlatan film 'Loving Vincent’tan ilk fragman yayınlandı.

Yeni Şafak
13:00 - 3/03/2016 Perşembe
Güncelleme: 12:59 - 3/03/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Oscar ödülü sahibi yapım şirketi Breakthru Films, tamamı boyama tekniğiyle yapılan ilk film olan Loving Vincent'ın ilk fragmanını yayınladı.





Loving Vincent, ressam Vincent Van Gogh'un hayatına, onun eserlerinin içinden bakmanızı sağlıyor. Filmde ressamın hayatı, eserlerinde yer verdiği karakterlerin dilinden anlatılıyor.



Fırça hareketleriyle birbirine bağlanan resimlerin hareketlendirilmesiyle hazırlanan filmin yapımında 100'den fazla ressam çalışmış ve 50 binden fazla resim kullanılmış. Ünlü ressamın hayatı, bu yeni teknikle ve resimlerinde yer bulan karakterler tarafından anlatılıyor.





Karakterlerle yapılan kurgusal röportajlar, anlatının temelini oluşturuyor. Karakterlerin seslendirme kadrosunda Saoirse Ronan, Aidan Turner, Helen McCrory ve Douglas Booth yer alıyor.


Filmin yapım ekibini The Flying Machine'le uzun metraj kariyerine adım atan yönetmen Dorota Kobiela, Oscar ödüllü La Vie En Rose gibi birçok filmin yapımcılığını üstlenen Hugh Welchman ve Ivan Mactaggart oluşturuyor. Çalışmaları 2014 yılında başlayan film, 2016 içerisinde gösterime girecek.


#Vincent Van Gogh
#Loving Vincent
#Van Gogh sinema salonlarını boyayacak
8 yıl önce