|

Çocukların tekne oruçlu Ramazanı

Ramazan’ın manevi ikliminden etkilenen ancak bünyesinin kaldıramaması nedeniyle orucun tamamını tutamayan çocuklar, “tekne orucu”yla Ramazan’ı hissediyor. O çocuklardan biri olan Arda Yağız Çanlı, oruç tuttuğunda içinde bir huzur hissettiğini söylüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/05/2018 Cuma
Güncelleme: 01:52 - 25/05/2018 Cuma
Yeni Şafak
Çocuklar, “tekne orucu”yla Ramazan’ı hissediyor
Çocuklar, “tekne orucu”yla Ramazan’ı hissediyor

"11 ayın sultanı" Ramazan'da kimi çocuklar "tekne orucu" tutarak, kimi pide kuyruğunda uzun süre bekleyip büyüklerine sıcacık pide götürerek, kimi uykulu gözlerle de olsa sahur sofrasına oturarak Ramazan coşkusunu yaşıyor. "


ÖĞLE EZANIYLA BİTİYOR

Tekne orucu" tutan Kırklarelili 8 yaşındaki Arda Yağız Çanlı'nın bir gününün nasıl geçtiğine baktık. Aile fertlerinin oturduğu apartmanda yaşayan Arda, sahurunu yapması sonrası daldığı uykusundan anne ve babasının işte olması nedeniyle babaannesi tarafından uyandırılıp, okuluna uğurlanıyor. Okulundaki o günkü eğitiminin yarısını tamamlayan Arda, öğle vakti yine babaannesinin kurduğu sofraya kuruluyor. Kahvaltılık sofrada dua eden küçük Arda, "tekne orucu"nu suyla açıyor. Tekrar okuluna hareket eden Arda, okul gününü tamamlamasının ardından evde yaptığı "şekerleme" sonrası mahalleden arkadaşlarıyla futbol oynuyor.


AKŞAM AİLEYLE İFTAR

Dedesinin seslenmesiyle parayı kapan Arda, aile sofrası için sıcak pide alacağı fırının yolunu tutuyor. Susamlı, mis kokulu pideleri bisikletiyle sofraya ulaştıran küçük Arda, cami önüne geçerek akşam ezanını beklemeye başlıyor. Ezanı duyar duymaz eve koşan Arda Yağız, anne, baba ve aile büyükleriyle iftar etmenin mutluluğunu yaşıyor.


İÇİMDE HUZUR OLUYOR

İftardan sonra gününü anlatan Arda, oruç tuttuğunda içinde bir huzur hissettiğini söyledi. Yaşının küçük olması nedeniyle "tekne orucu" tuttuğunu anlatan Arda, Ramazan'da çocuk olmanın ayrı bir duygu olduğunu söyledi. Dedesi ve babaannesinin önerisiyle 2 yıldır "tekne orucu" tuttuğunu söyleyen Arda, "Oruç tutunca içimde bir huzur hissediyorum. Ben 2 yıldır tekne orucu tutuyorum. Okuldaki arkadaşlarıma da tekne orucu tutmalarını öneriyorum. Yediden yetmişe kadar sağlıklı olan herkese oruç tutmayı öneriyorum" dedi.

#Ramazan
#Çocuk
6 yıl önce