|

Türbelerden şifa dilenmez

İstanbul’da Ramazan ayının gelmesiyle türbe ve cami ziyaretlerinde artış yaşanıyor. Eyüp Sultan, Hz. Yuşa ve Telli Baba türbeleri Ramazan’da en çok ziyaret edilen mekanlar arasında yer alırken, Sultanahmed, Fatih, Süleymaniye ve Hırka-i Şerif camilerinin de Ramazan’la birlikte ziyaretçi sayısı arttı.

Haber Merkezi
09:00 - 15/05/2019 Çarşamba
Güncelleme: 10:23 - 15/05/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Türbe ve cami ziyaretlerinde artış yaşanıyor.
Türbe ve cami ziyaretlerinde artış yaşanıyor.

Bu yerlerin başlıca ziyaret sebeblerinden biri hastalıktan kurtulmak, şifa bulmak. Tıp ne kadar ilerlerse ilerlesin, insanlarda sağlıkla ilgili sorunların bir mucize sonucu geçeceğine olan inanç bir türlü kaybolmuyor.


İBRET ALINMALI

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, İslam’da türbe ziyaretinin amacını değerlendirdi. Kabir ziyaretinin amacının insanların kabirde yatandan, onun halinden ve ölümden ibret almasını sağlamak olduğuna dikkat çeken Yılmaz, fani, ölümlü bir varlıktan, onun şahsından doğrudan şifa ve başka şey beklenmesinin caiz olmadığını söyledi. “Kabir ve türbe ziyaretinden amaç ölümü hatırlamak” diyen Yılmaz şöyle devam etti: “Orada medfun kişinin bize sağlık ve şifa vermesi değildir ziyaretin amacı. Allah, Kur’an-ı Kerim’de ‘Allah’dır hanginizin daha iyi amel yapacağını denemek üzere ölümü ve hayatı yaratan’ der. Ölümü, ayette önce zikir ediyor. Bu şu anlama geliyor: ölümün hayatı terbiye eden bir tarafı var. Türbede yatan kişilerden bri şey istenemez. Ancak ve ancak Cenabıhak’dan istenebilir. Eyüp Sultan bile olsa, Aziz Mahmut Hudayi de olsa ölüden değil, diri olan Allah tealadan istemek lazım.”

#Türbe
#Dua
5 yıl önce