|

Acılar içinde şampiyon

Kenan Sofuoğlu, motosiklette milli gururumuz olmaya devam ediyor. Birkaç ay önce beyin kanaması nedeniyle hayata gözlerini yuman minik oğlunun acısını kalbine gömen, ülkemizde yaşanan terör olaylarında gelen şehit haberleriyle acısı katlanan Sofuoğlu; piste çıktı profesyonelliğin gereğini yaptı; Türk bayrağını bir kez daha dalgalandırdı.

Yeni Şafak
04:00 - 5/10/2015 Pazartesi
Güncelleme: 00:08 - 5/10/2015 Pazartesi
Yeni Şafak
4 aylık oğlunu kaybeden milli motosikletçimiz Kenan Sofuoğlu, omzundaki ağır yüke rağmen Dünya Supersport Şampiyonası'nda 4. şampiyonluğunu ilan etti.
4 aylık oğlunu kaybeden milli motosikletçimiz Kenan Sofuoğlu, omzundaki ağır yüke rağmen Dünya Supersport Şampiyonası'nda 4. şampiyonluğunu ilan etti.

Motosiklette Dünya Supersport Şampiyonası'nın Fransa'da düzenlenen 11. ayağını 2. sırada bitiren Kawasaki Puccetti pilotu Kenan Sofuoğlu, sezonun bitimine bir yarış kala şampiyonluğunu ilan etti. Fransa'daki 4 bin 411 metrelik Magny Cours Pisti'nde 17 tur üzerinden koşulan yarışa, 2. cepten başlayan milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, bu sonuçla puanını 213'e yükseltti, sezonun son ayağı öncesinde şampiyonluk mücadelesi verdiği Jacobsen ile arasındaki farkı 28'e çıkararak şampiyonluğu garantiledi. 31 yaşındaki milli motosikletçi böylece 2007, 2010 ve 2012'nin ardından 4. kez Supersport şampiyonu oldu. Şampiyonluk için hazırlanan tişört ve kaskı giyen Kenan, zaferini, Türk bayrağıyla bindiği motosikletiyle zafer turu atarak kutladı.



İLK SIRAYI FAZLA ZORLAMADI

Startta yerini kaybetse de art arda yaptığı ataklarla ilk turu lider geçen, iyi bir ritm yakalayan Kenan Sofuoğlu, 3. tur sonunda rakipleriyle arasındaki farkı 5 saniyenin üstüne çıkardı. Bu sırada yarış, bir motosikletten pistin 5. virajına dökülen yağ nedeniyle durduruldu. Pistin temizlenmesinin ardından yeniden start verilen mücadele, 11 tura indirildi. İkinci start sonrası Kenan Sofuoğlu ve pilotlar klasmanındaki en yakın rakibi ABD'li Patrick Jacobsen, diğer sürücülerle farkı açtı. İkilinin karşılıklı geçişlerine sahne olan liderlik mücadelesini Jacobsen kazandı, Kenan ise 2. sırayı aldı. Bu derece milli motosikletçimize şampiyonluk için yetti. Dünya Supersport Şampiyonası'nın 12. ve son yarışı, 18 Ekim'de Katar'da yapılacak.





Oğlum Hamza için kazandım

Kenan Sofuoğlu, özel hayatında zor günler geçirmesine rağmen bütün olumsuzlukları geride bırakarak dünya şampiyonluğunu elde etti. Yarış sonunda duygularını aktaran milli motosikletçi, takımı ve ailesi adına çok mutlu olduğunu belirterek "Her şeyden önce benim bir amacım vardı. Bu sezon yaşadıklarımı herkes biliyor. 5 aylık bebeğimi kaybettim ve kendi kendime, eşime ve aileme 'Allah nasip eder ve kupayı alabilirsem, dünya şampiyonluğu kupasını alabilirsem, üzerine oğlum Hamza'nın ismini yazmak istiyorum' dedim. Rabbim de nasip etti" ifadelerini kullandı.



Yarışta giydiği kaskına vefat eden oğlu Hamza'nın ismini yazan Kenan Sofuoğlu, son yarışın ardından kendisine verilecek şampiyonluk kupasına da oğlunun adını kazıyacak.



2015 Supersport Dünya Şampiyonu KENAN SOFUOĞLU

-4 şampiyonluk


-103 yarış


-32 yarış zaferi


-68 podyum


-22 pole pozisyonu


-26 en iyi tur zamanı




#Kenan Sofuoğlu
#motosiklet
#şampiyon
9 yıl önce