|

Fenerbahçe: 3 Steaua Bükreş: 1

UEFA Avrupa Ligi (H) Grubu'ndaki Fenerbahçe-Steaua Bükreş maçı Fenerbahçe'nin 3-1 üstünlüğüyle devam ediyor

Aa
00:00 - 5/11/2009 Perşembe
Güncelleme: 22:04 - 5/11/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Fenerbahçe: 3 Steaua Bükreş: 1
Fenerbahçe: 3 Steaua Bükreş: 1

Futbolda UEFA Avrupa Ligi (H) Grubu'ndaki maçta Fenerbahçe, Romanya'nın Steaua Bükreş takımını 3-1 yenerek, 3. galibiyetini aldı ve 9 puanla gruptaki liderliğini sürdürdü.

Karşılaşmanın ikinci yarısına galibiyet golünü bulmak için çıkan Fenerbahçe, istediği golü bulmakta gecikmedi. Maçın 51. dakikasında Bilica'nın golüyle 2-1 öne geçen sarı-lacivertli ekip, golden sonra da oyunun kontrolünü elinde tuttu. Kaptan Alex'in orta alandan getirip filelere gönderdiği topla farkı 2'ye çıkaran Fenerbahçe, karşılaşmadan 3-1 galip ayrılmayı başardı.

İkinci yarının hemen başında Bilica'nın golüyle yenik duruma düşen Steaua Bükreş ise ikinci yarıda, ilk yarıdaki gibi etkili olamadı. 67. dakikada Alex'in attığı gole de engel olamayan Romanya ekibi, İstanbul'dan 3-1 yenilgiyle ayrıldı.


MAÇTAN DAKİKALAR

12. dakikada Szekely'nin sağdan ortasında, Lugano'nun kafasından seken topa, penaltı noktasında uygun durumda bulunan Kapetanos vurdu, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.


13. dakikada Alex'in güzel arapasında sol çaprazda kaleciyle karşı karşıya kalan Dos Santos'tan önce, öne çıkan kaleci Zapata yatarak topu kontrol etti.


14. dakikada Kazım'ın pasıyla ceza yayı üzerinde topla buluşan Dos Santos, rakiplerini çalımladı ve ceza alanına girer girmez düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi: 1-0.


25. dakikada Emre'nin pasıyla sağ çaprazda topla buluşan Mehmet'in ceza alanına girmeden sert şutunda, kaleci Zapata'dan dönen topa bu kez de ceza yayı önünden Emre sert vurdu. Kale önünde Ghionea kafayla topu uzaklaştırarak, önemli bir tehlikeyi önledi.


36. dakikada Marin'in sağdan ortasında, arka direkte bomboş pozisyonda topla buluşan Nicolita, kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı auta attı.


38. dakikada Nicolita'nın sağdan ortasında, ceza alanında Bilica'nın müdahale edemediği topa geriden gelen Kapetanos altıpasta vurdu ve meşin yuvarlak kaleci Volkan Demirel'in bakışları arasında ağlara gitti: 1-1


51. dakikada Alex'in ceza alanı dışından kullandığı serbest vuruşta, ceza alanında Bilica güzel bir kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara göndererek, takımını yeniden öne geçirdi: 2-1.


56. dakikada Kazım'ın ceza alanı dışından uzak mesafeden vuruşunda, top üstten auta gitti.


57. dakikada Cristian'ın ceza alanı dışından vuruşunda, top yandan auta çıktı.


67. dakikada orta alandan aldığı topla hareketlenen Alex, ceza yayı üzerinde 3 rakip oyuncunun arasında yerden düzgün bir vuruşla topu filelere göndererek, farkı 2'ye çıkardı: 3-1.


72. dakikada bu kez sol çaprazda hareketlenen Alex'in, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda ceza alanına girmeden yaptığı aşırtma vuruşta, top yandan auta gitti.


75. dakikada ceza alanı dışından Surdu'nun şutunda, top kaleci Volkan'da kaldı.


Karşılaşmada kalan dakikalarda önemli bir gol pozisyonu olmadı ve Fenerbahçe, Steaua Bükreş karşısında maçı 3-1 kazandı.



Maçın hakem ve takım kadroları şöyle:
Stat:
FB Şükrü Saracoğlu

Hakemler:
Thomas Einwaller, Roland Heim, Norbert Schwab (Avusturya)

Fenerbahçe:
Volkan Demirel, Gökhan, Lugano, Bilica, Roberto Carlos, Mehmet, Cristian, Emre, Dos Santos, Alex, Kazım

Steaua Bükreş:
Zapata, Marin, Baciu, Ghionea, Rada, Szekely, Juan Toja, Bicfalvi, Nicolita, Tanase, Kapetanos

Goller:
Dk. 14 Dos Santos, Dk. 51 Bilica, Dk. 67 Alex (Fenerbahçe), Dk. 38 Kapetanos (Steaua Bükreş)

Sarı Kartlar:
Dk. 44 Dos Santos, Dk. 66 Mehmet, Dk. 69 Kazım (Fenerbahçe)

MAÇTAN NOTLAR

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, UEFA Avrupa Ligi (H) Grubu'nda Steaua Bükreş ile yaptıkları maçta, forvette Kazım'ı görevlendirdi.

Alman çalıştırıcı, Turkcell Süper Lig'de Kayserispor ile yapılan maçtaki performansla tepkileri üzerine çeken İspanyol forvet Güiza'yı Rumen rakipleri karşısında yedek soyundururken, maçta Kazım şans buldu.

Kazım, forvet oyuncularının sakatlıkları nedeniyle Steaua Bükreş ile deplasmandaki maçta da forvet mevkiinde görev almış, bir de gol atmıştı.

Fenerbahçe'de, ayak bileğinde sakatlığı bulunan forvet oyuncusu Semih ise 18 kişilik maç kadrosunda yer almadı. Sakatlığı bulunan Önder'e de maç kadrosunda yer verilmedi.


ALEX, İLK 11'DE

Sarı-lacivertli ekipte, sakatlığı geçen kaptan Alex, Steaua Bükreş karşısında ilk 11'deki yerini aldı.

Fenerbahçe'nin, Turkcell Süper Lig'de 1-1 berabere kalarak puan yitirdiği Kayserispor maçında forma giyemeyen Brezilyalı oyuncu, Rumen ekip karşısında takımını yalnız bırakmadı.

Fenerbahçe, Steaua Bükreş karşısına, deplasmandaki ilk maçın kadrosundan tek değişiklikle çıktı. Alex'in de cezalı olduğu için forma giyemediği bu maçta, Breziyalı futbolcunun yerine Özer, ilk 11'de şans bulmuştu.

Steaua Bükreş'te, ilk maçta ilk 11'de forma giyen Golanski ve Surdu, bu akşamki mücadelede yedekler arasında bulunurlarken, bu futbolcuların yerine Tanase ve Marin ilk 11'e girdiler.


ALEX'TEN AVRUPA MAÇ REKORU

Steaua Bükreş maçıyla, Fenerbahçe formasıyla Avrupa kupalarında 50. maçına çıkan Alex, sarı-lacivertli ekipte Avrupa kupalarında en çok maçta forma giyen futbolcu oldu.

Fenerbahçe formasıyla 12 sezonda toplam 49 Avrupa kupası maçına çıkan Rüştü Reçber ile bugüne dek aynı maç sayısında olan Alex, Steaua Bükreş mücadelesinde rekoru eline geçirdi.

Alex, aynı zamanda Avrupa kupalarında Fenerbahçe formasıyla attığı 13 golle, sarı-lacivertli ekibin Avrupa'daki en golcü futbolcusu olma unvanını da elinde bulunduruyor.


KONUK İZLEYİCİ TRİBÜNÜ BOŞ KALDI

Steaua Bükreş Kulübü'nün isteği üzerine, konuk ekibin taraftarlarına bilet verilmezken, konuk takım taraftar tribünü boş kaldı.

Rumen kulübünün başkanı Valeriu Argaseala, Fenerbahçe Kulübü'ne gönderdiği yazıda, taraftarlarının karışabilecekleri olaylardan sorumlu olmayacaklarını belirtip, bu yöndeki isteklerini iletmiş, sarı-lacivertli kulüp de bu sabah yapılan eşgüdüm toplantısında, konuyu UEFA yetkililerine bildirmişti.


TRİBÜNLERDE BOŞLUKLAR

Fenerbahçe-Steaua Bükreş mücadelesine, sarı-lacivertli taraftarlar fazla ilgi göstermedi.

Migros kale arkası tribünü başta olmak üzere tüm tribünlerde boşluklar dikkati çekti.


NOTLAR

- Fenerbahçeli futbolcular ısındığı sırada, Türk Telekom kale arkası tribünündeki taraftarlar, futbolculara sevgi gösterilerinde bulunup, tek tek tribünlere çağırdı. Migros kale arkası tribünü tarafındaki yarı sahada ısınan Fenerbahçeli futbolcular, diğer yarı alanda rakip futbolcular ısındığı için saha ortasına dek gidip tribünleri selamlarken, tribünler buna tepki gösterip, 'Buraya gelmeyen Cimbomlu olsun' biçiminde tempo tuttu. Bunun üzerine futbolculardan Özer, tribünlerin önüne dek gidip taraftarı selamladı. Stat hoparlörlerinden yapılan anonsta, Rumen ekibin çalışmasının bozulmaması için Fenerbahçeli futbolcuların o bölüme çağrılmaması istendi.

- Fenerbahçe, Steaua Bükreş maçının ardından, 15 gün resmi maça çıkmayacak. Bu hafta sonu, planlamada Ankaraspor ile maçı bulunan, ancak rakibi ligden düşürüldüğü için haftayı maç yapmadan geçecek sarı-lacivertli ekip, gelecek hafta da milli maç arası olması nedeniyle, uzun bir süreyi maç yapmadan geçirecek. Sarı-lacivertli ekip bundan sonraki ilk maçını Beşiktaş ile 21 Kasım Cumartesi günü yapacak.

- Galatasaray maçında stat hoparlörlerinden çalınmaya başlanan 'Mor Menekşe' şarkısı, bu maçta yine çalınırken, tribünler şarkıya eşlik etti.


15 yıl önce