|

İzmir derbisinde 12 gözaltı

PTT 1.Lig'de Göztepe ile Karşıyaka arasında oynanan İzmir derbisinde çıkan olaylarla ilgili olarak 6’sı Göztepeli, 6’sı Karşıyakalı olmak üzere toplam 12 taraftar gözaltına alındı.

Yeni Şafak
14:11 - 13/04/2016 Çarşamba
Güncelleme: 11:32 - 13/04/2016 Çarşamba
IHA

Geçtiğimiz pazar günü Göztepe ile Karşıyaka arasında oynanan İzmir derbisinde çıkan olaylarla ilgili olarak 6'sı Göztepeli, 6'sı Karşıyakalı olmak üzere toplam 12 taraftar gözaltına alındı.



İzmir Atatürk Stadı'nda oynanan derbi öncesi yapılan aramalarda 48 adet havai fişek, 32 tanesi davul içerisinde olmak üzere toplam 39 adet meşale, 2 adet maytap ve rakip takım taraftarlarına hakaret içeren pankart ile stadyum içerisindeki yangın dolaplarına saklanan 50 adet sis bombası ele geçirildi.






PTT 1. Lig'de geçtiğimiz pazar günü oynanan Göztepe-Karşıyaka derbisinde çıkan olaylara karışan toplam 12 taraftar gözaltına alındı. Göztepe'nin 2-0 üstünlüğü ile biten İzmir derbisinde görevlilere küfür eden, üzerinde meşale bulunduran, tribünde küfür eden ve kapalı tribünden Karşıyaka taraftarlarının bulunduğu açık tribüne geçmeye çalışan toplam 6 Göztepe taraftarı ile yanında havai fişek, uyuşturucu madde, maytap, bıçak bulunduran ve emniyet görevlilerine mukavemette bulunarak saldıran toplam 6 Karşıyaka taraftarı yakalandı.



İzmir Atatürk Stadı'nda oynanan derbi öncesi yapılan aramalarda 48 adet havai fişek, 32 tanesi davul içerisinde olmak üzere toplam 39 adet meşale, 2 adet maytap ve rakip takım taraftarlarına hakaret içeren pankart ile stadyum içerisindeki yangın dolaplarına saklanan 50 adet sis bombası ele geçirildi. Yakalanan 12 taraftarın haklarında 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'a muhalefetten adli işlemler başlatıldı.





10 bin 499 biletli Göztepe taraftarı ile 2 bin 867 Karşıyaka taraftarının izlediği derbide, her iki takım taraftarlarının bulunduğu tribünlerde karşılıklı olarak küfürlü tezahürat edilirken, tribünlerde meşale de yakılmıştı. Tribünlerde olaylara karışan diğer taraftarlarla ilgili ise İzmir Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü ekiplerinin tespit ve yakalama çalışmaları devam ediyor.







#Göztepe
#Karşıyaka
#12 gözaltı
8 yıl önce