|

Kalmamı istiyorlar

Galatasaray'la Türkiye Kupası'nı kaldıran Jan Olde Riekerink, Hollanda basınına takımdaki geleceği hakkında konuştu. “Oyuncularım, takımın başında kalmamı istiyor. Bir talep gelirse tabii ki devam ederim” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/05/2016 Pazar
Güncelleme: 03:23 - 29/05/2016 Pazar
Yeni Şafak

Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanarak kötü geçen sezonu kupayla bitiren Galatasaray'da, teknik direktör Jan Olde Riekerink ülke basınına açıklamalar yaptı. Süper Lig'in 27. haftasında oynanan Eskişehirspor maçında Sarı-kırmızılı takımın başına geçen 53 yaşındaki Hollandalı teknik adam, Galatasaray'daki geleceğiyle ilgili olarak, "Oyuncularım takımın başında kalmamı istiyor. Ancak henüz yönetim bu konuda bir şey söylemedi. Bir talep gelirse tabii ki devam ederim ama şu anda işime odaklanmış durumdayım. Buraya altyapı için geldim" ifadelerini kullandı.



TAKIM OLMAYI BAŞARDIK


Kazanılan kupanın anlamına da değinen Riekerink, daha önce Ajax'ın B takımıyla şampiyonluk yaşadığını belirterek, "Fenerbahçe'yi yenerek aldığımız kupa çok çok daha önemli. Bambaşka bir anlamı var. Burada futbol o kadar duygusal ki, kazanılan bu zafer çok güzel bir şey. Takım olmayı başardık ve karşılığını aldık. Bütün bunların yanında UEFA tarafından Galatasaray'a verilen Avrupa kupalarına katılım yasağını 1 yılda tuttuğu için de kazanılan kupa çok önemli” diye konuştu.



Neden Riekerink?


Galatasaray'da sezon sonuna kadar göreve getirilen Jan Olde Riekerink'in, yeni sezonda da takımın başında olması gündemde. Dursun Özbek ve yönetimi, Hollandalı çalıştırıcının artılarını masaya yatırdı. 1- Maliyeti düşük: Görüşülen yabancı hocalar, ortalama 2-3 milyon Euro yıllık ücret istiyor. Riekerink'e ödenecek en yüksek rakam ise 600 bin Euro civarında olacak. 2- Gençleştirme: Yeni sezonda takımı gençleştirmeyi düşünen yönetim, aslında altyapının başına getirilen Riekerink'e bu konuda da güveniyor. 3- Oyuncular seviyor: Yerli ve yabancı gözetimi yapmayan Riekerink, tüm oyuncuların sevgisini kazandı. 4- Ligi tanıdı: Yaklaşık 1.5 ay boyunca Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda Galatasaray'ın başında maçlara çıkan Riekerink, ligi ve takımları tanıma şansı buldu. Hiç bilmeyen yabancı bir hocaya oranla lige daha aşina.



Emre'den veda


Galatasaray'dan Deportivo'ya transfer olan genç oyuncu Emre Çolak, sarı-kırmızılı camiaya veda etti. İnstagram hesabından paylaştığı mesajında Emre, "Galatasaray ve sizleri çok sevdim. Artık Deportivo takımınn başarısı için mücadele edeceğim. Ama kalbim her zaman sizlerle olacak" ifadelerini kullandı.





#Galatasaray
#Jan Olde Riekerink
#Ziraat Türkiye Kupası
8 yıl önce