|

Kenan Sofuoğlu ambulans uçakla İstanbul'a getirildi

Dünya Supersport Şampiyonası'nda kaza geçiren ve ağır yaralanan millimotosikletçi Kenan Sofuoğlu, ambulans uçakla İstanbul'a getirildi.

Yeni Şafak ve
13:40 - 1/10/2017 Pazar
Güncelleme: 15:14 - 1/10/2017 Pazar
Sofuoğlu'nun geçirdiği kaza sonrası vücudunda üç kırık olduğu açıklandı.
Sofuoğlu'nun geçirdiği kaza sonrası vücudunda üç kırık olduğu açıklandı.

Dünya Supersport Şampiyonası'nın 10. ayağında yarışan milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu dün başkent Paris yakınlarındaki Nevers Magny-Cours Pisti'ndeki sıralama turlarında kaza geçirmişti.

Bel ve kalçasında ciddi üç kırık tespit edilen Sofuoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından tahsis edilen ambulans uçakla İstanbul'a getirildi.

Tedavi altına alındı

Sofuoğlu, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Milli motorcu hastanede eşi Julia Sofuoğlu, annesi Nuray Sofuoğlu, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. İsmail Cinel, Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar ve yakınları tarafından karşılandı. Hastane yönetiminin Kenan Sofuoğlu'nun sağlık durumu ile ilgili ilerleyen zamanda açıklama yapması bekleniyor.



Bakan Bak'la telefonda görüştü

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Dünya Supersport Şampiyonası'nda kaza geçiren milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu ile telefonda görüştü.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, kaza sonrası Sofuoğlu'nun sağlık durumuyla yakından ilgilenen Bak, milli motosikletçiyi arayarak sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

Sofuoğlu'na geçmiş olsun dileklerini ileten Bakan Bak, Türkiye'nin milli sporcunun yanında olduğunu ve pistlere en yakın sürede döneceğine inandığını belirtti.

Sofuoğlu'nun kaza geçirdiği an;



#Kenan Sofuoğlu
7 yıl önce