|

Lassa V1 yarışları kazalarla başladı

Lassa V1 Challenge, Körfez Yarış Pisti’nde düzenlenen yarışlarla sezon açılışını yaptı. Büyük çekişmelerin yaşandığı Türkiye tarihinin en yüksek katılımlı yarışlarında yaşanan kazalar ise izleyicileri korkuttu.

Yeni Şafak
18:24 - 9/05/2015 Cumartesi
Güncelleme: 15:27 - 9/05/2015 Cumartesi
IHA

Körfez Yarış Pisti'nde, Lassa V1 Challenge 2015 sezon açılış yarışlarına yaşanan kazalar damgasını vurdu. 22 sporcunun katılımı ile Türkiye tarihinin en yüksek katılımlı yarışlarında büyük çekişme yaşanırken, genel klasmanda 4 numaralı aracıyla Burak Sohtorik'in 1. olduğu yarışlarda birçok araç kaza sonucunda yarış dışı kaldı.



Kocaelili yarışseverlerin yoğun ilgi gösterdiği yarışların 1. etabını 2. tamamlayan Yağız Avcı, V1 Challenge'nin bu güne kadarki en heyecanlı sezonu olduğunu belirterek, “Ben de bu sene tekrar tam sezon olarak yarışacağım V1'de. O yüzden gayet mutluyum. Zaten heyecanı çok yüksek yarışlar oluyor genelde. Körfez'de ilk yarışımızı yaptık. İyi geçti benim için. İlk turu ikinci bitirdim. Şimdi tersten sıralamayla yarışacağız. Elimizden geleni yapacağız” dedi.



Birinci etabın ardından verilen ara sonrasında tekrar piste çıkarak 2. etap için yerlerini alan araçlar, startın verilmesiyle büyük bir kaza atlattı. Startın hemen ardından 3 aracın karıştığı kaza sonrasında 4, 9 ve 17 numaraları araçlar birbirlerine çarparak aldıkları hasarlar sonrasında yarış dışı kaldı. Çarpmanın etkisiyle yol dışına çıkan araçların sürücüleri Burak Sohtorik, Bahadır Durukan ve Önder Erdem kaza yapan araçlarından burunları bile kanamadan kendi imkanlarıyla çıktı. Araçlarının yarış dışı kalmasına üzülen sürücüler, pist kenarında birbirlerini teselli etti.



Yarışlar sonrasında ise genel klasmanda Yağız Avcı 1. olurken, Can Tolon 2., Burak Çukurova ise 3. oldu. Gençler kategorisinde ise Can Toprak Candan 1., Kadir Akça 2., Ayhan Can Gücen 3'üncülük kazandı. Yarışın bir diğer kategorisi olan Master Cup'ta da 1'inciliği Özgür Gür alırken, 2. Burak Ertem, 3. de Burak Sohtorik oldu.

#Lassa V1 Challenge
#kocaeli
#kaza
9 yıl önce