|

Lider dönmek istiyorum

Dünya Supersport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, sezonun 7. yarışı öncesi iddialı konuştu. Kendisine destek olanlara teşekkür eden milli motosikletçimiz, "İnsanların güvenlerini boşa çıkartmamak için sezonu zirvede tamam- lamak istiyorum" dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/05/2016 Perşembe
Güncelleme: 02:38 - 26/05/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Dünya Supersport Şampiyonası'nda 96 puanla lider konumda bulunan milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, hafta sonu koşulacak Büyük Britanya yarışını kazanarak avantajlı konuma geçmek istediğini söyledi. Milli sporcumuz, yaptığı açıklamada, 28-29 Mayıs'ta Büyük Britanya'nın Leicestershire bölgesindeki Donington Park Pisti'nde gerçekleştirilecek sezonun 7. yarışı için hazır olduğunu belirtti.Donington Park'ta daha önce yarışlar kazandığını ve pisti sevdiğini dile getiren Sofuoğlu, "Lider gidip lider dönmek istiyorum" dedi.



Son yarışlarda iyi sonuçlar alarak liderliğe ulaştığını belirten milli motosikletçi, "Dünya Supersport Şampiyonası'nda sezonun ortasındayız ve lider konumdayım. İngiltere koşusunu kazanarak avantajlı konuma geçmek istiyorum. Kazanmam halinde rakiplerimle aramda puan farkı oluşacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın verdiği destekle sezonun ortasında lider konumdayım. Bakanlık her zaman arkamda duruyor. Bakanlığımızın yanı sıra Spor Genel Müdürlüğü, federasyonumuz ve sponsorlarımın bana güveni tam. Desteklerine teşekkür ediyorum ancak güvenlerini de boşa çıkarmamak için sezonu zirvede tamamlamak istiyorum" diye konuştu.



Milliyet gazetesinin bu yıl 62'ncisini düzenlediği "Yılın Sporcuları" ödül töreninde 2015 yılının sporcusu seçilen Kenan Sofuoğlu, sezon içinde milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu ile telefonda yanlış anlaşılma sonucu oluşan gerginliği de gecede giderdiklerini ifade ederek, "Gecede Hakan Çalhanoğlu beni kırmayarak kürsüye geldi. Aramızdaki gerginliği tekrar tatlıya bağlamış olduk" ifadelerini kullandı.


#Kenan Sofuoğlu
#Supersport
8 yıl önce