|

Sofuoğlu'nun gözü zirvede

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası'nda İspanya'nın ev sahipliği yapacağı sezonun üçüncü yarışını kazanmayı hedefliyor.

Yeni Şafak
14:06 - 1/04/2016 Cuma
Güncelleme: 11:11 - 1/04/2016 Cuma
AA

Avustralya'da lider götürdüğü sezonun ilk yarışını bitime 3 tur kala lastiğinin patlaması sebebiyle tamamlayamayan Kenan Sofuoğlu, 13 Mart'ta Tayland'daki yarışta ise ikinci olarak sürücüler klasmanında 20 puanla dördüncülüğe yükselmişti.



İspanya'nın ev sahipliği yapacağı sezonun 3. yarışına Sakarya'nın Akyazı ilçesinde kendi adını taşıyan pistte hazırlanan milli motosikletçi, yaptığı açıklamada, Avustralya'daki yarışta 25 puanı almaya çok yaklaştığını ancak arka lastiğin patlaması sebebiyle yarışı tamamlayamadığını anımsattı.




Kenan Sofuoğlu, ikinci olduğu Tayland'daki yarışla ilgili yaptığı değerlendirmede ise "Mücadelemi verdim, yarışı büyük bir çekişmenin ardından ikinci olarak tamamladım. Güzel bir sonuçtu. Şampiyonada sürücüler klasmanında dördüncülüğe yükseldim. Önümüzde uzun bir şampiyona var. 11 yarış daha yapılacak. Önümüzdeki birkaç yarışı kazanabilirsem, liderliğe çıkarım. Tabii ki, şampiyonluk en önemli amacımız. Bir diğer önemli şey ise sezon sonunda şampiyonayı ilk 3'te bitirmek. Podyum mücadelesi vermek her zaman güzeldir." diye konuştu.







#kenan sofuoğlu
#motosikletçi
8 yıl önce