TFF 1. Lig'de 33 penaltı kaçırıldı

Yeni Şafak
16:03, 22/05/2017, PazartesiG: Güncelleme: 16:31, 22/05/2017, Pazartesi
AA
TFF 1. Lig'de 33 penaltı kaçırıldı
Bu sezon 1. Lig'de penaltı atışından en fazla gol bulan takım Eskişehirspor (8) oldu. Kırmızı-siyahlılar 6 penaltı vuruşunda ise gol atmayı başaramadı.

TFF 1. Lig'de 2016-2017 sezonunda 62 gole ulaşan Eskişehirspor en golcü takım, 24 kez fileleri havalandıran Adana Demirspor'dan Mickael Franck Pote en golcü isim oldu. Toplam 109 penaltı kararının verildiği ligde, bunların 76'sı gol olurken, 14 takımdan 23 oyuncu kendi kalesine gol atma şanssızlığı yaşadı.

Ligde 306 müsabakada toplam 817 gol atılırken, maç başına gol ortalaması 2,67, hafta başına düşen gol sayısı da 24,03 olarak gerçekleşti. Eskişehirspor, attığı 62 golle en golcü takımı unvanını aldı. Samsunspor ise 27 golle en az gol atan ekip olarak dikkati çekti.

Eskişehirspor'u 56'şar golle Balıkesirspor ve Boluspor ve 55 golle Göztepe izledi.

Adana Demirspor'dan Mickael Franck Pote 24 golle krallık yarışında ilk sırayı alırken, Boluspor'dan Rydellromano Poepon 20, Göztepe'den Adis Jahovic ise 19 gol üretti.


Gollerin dağılımı

Ligdeki 817 golün 490'ını ev sahibi ekipler, 327'sini deplasman takımları attı. Gollerin 578'i ayakla, 138'i kafayla, 76'sı penaltıdan atılırken, futbolcular 24 kez topu kendi ağlarına gönderdi. Takımlar müsabakalarında ilk 45 dakikalık bölümde 321, ikinci yarılarda ise 495 gol kaydetti.

  • (Göztepe'nin 3-0 hükmen galip ilan edildiği Eskişehirspor karşılaşmasında attığı 2 gol değerlendirmeye alınmıştır.)
109 penaltıdan 76'sı filelerle buluştu

Toplam 109 penaltı kararının verildiği ligde, bunların 76'sı gol oldu. Penaltıdan 8 golü bulunan Eskişehirspor, 6 penaltı vuruşunu da değerlendiremedi.

Eskişehirspor dışında Boluspor 4, Balıkesirspor ile Sivasspor üçer, Büyükşehir Gaziantepspor, Denizlispor, Elazığspor, Giresunspor, Manisaspor ikişer, Adana Demirspor, Altınordu, Bandırmaspor, Evkur Yeni Malatyaspor, Göztepe, Mersin İdmanyurdu ve Samsunspor ise birer penaltı atışını değerlendiremedi.

Penaltı atışından en fazla gol bulan takım Eskişehirspor (8) olurken, Boluspor penaltıdan gol atamadı.

Kaleyi şaşıranlar

Toplam 14 takımdan 23 oyuncunun kendi kalesine gol atma şanssızlığı yaşadığı ligde, Adana Demirspor, Balıkesirspor, Boluspor ve Elazığsporlu oyuncular üçer kez kendi ağlarını havalandırdı.

Ligde kendi kalesine gol atan futbolcular şöyle:
  • Oğuzhan Berber, Pote, Serkan Yanık (Adana Demirspor), Yusuf Abdioğlu (Altınordu), Oğuzhan Çapar, Glumac, İshak Çakmak (Balıkesirspor), Fofana (Bandırmaspor), Mamadou Diarra, Alim Öztürk, Erdi Yokuşlu (Boluspor), Özgür Özkaya (Büyükşehir Gaziantepspor), Ömer Alp Kulga (Denizlispor), Mehmet Yiğit (2), Alpaslan Öztürk (Elazığspor), Uğur İnceman (Eskişehirspor), Özgür Yılmaz (Giresunspor), Dimov (Manisaspor), Bekir Sevgi (Samsunspor), Ziya Erdal,John Boye (Sivasspor), Ramazan Sal, Hasan Batuhan Artarslan (Şanlıurfaspor)
Başlıklar :TFF 1. Lig
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026