|

Tom'un cezası 3 maça çıktı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), PTT 1. Lig ekiplerinden Vartaş Elazığspor'un futbolcusu Wellington Brito da Silva'nın (Tom) cezasını 3 maça çıkardı.

Yeni Şafak
17:49 - 18/05/2016 Çarşamba
Güncelleme: 14:59 - 18/05/2016 Çarşamba
AA
PFDK, Elazığsporlu Tom'un cezasını 3 maça çıkardı.
PFDK, Elazığsporlu Tom'un cezasını 3 maça çıkardı.

Kurulun toplantısından sonra yapılan açıklamada, Kardemir Karabükspor maçında rakip takım taraftarına yönelik saldırısı nedeniyle 2 maç ceza alan Tom'un, 14 Ocak'ta ertelenen cezasının da infaz edilmesine karar verildiği belirtildi.



Tom'un, PFDK tarafından 14 Ocak'ta 1 yıllığına ertelenen 1 maçlık cezasının bulunduğu ve futbolcunun erteleme süresi içerisinde disiplin ihlalini gerçekleştirdiği vurgulandı. Bu yüzden Tom'un ertelenen cezasının da infaz edileceği kaydedildi.



Cezasının ilk ikisini çeken Tom, yarın play-off yarı final ilk maçında Adana Demirspor karşısında görev alamayacak.




Neler yaşanmıştı?

Kardemir Karabükspor ile Vartaş Elazığspor'u karşı karşıya getiren mücadelenin son düdüğüyle birlikte bir taraftar sahaya girerek maçın hakemi Tolga Özkalfa'ya elindeki davul tokmağını fırlatmıştı. Bu sırada hakemin yanında olan Elazığsporlu futbolcu Tom da taraftara sinirlenerek bir güvenlik görevlisinin kontrol altına almak istediği sırada taraftara uçan tekme atarak iki kişiyi birden yere düşürmüştü. Taraftarı yakalamak isteyen maraton tribünün güvenlik amiri Aydın Ekmekçi de Tom'un tekmesine maruz kaldı ve boynundan yaralanmıştı.





#Elazığspor
#Wellington Brito da Silva
#Tom
8 yıl önce