|

Elon Musk Falcon Heavy'nin başarı ihtimalini açıkladı

İnsanlığın, Uzay yolculuğu tarihine geçecek olan Falcon Heavy testi bugün akşam saatlerinde gerçekleşecek. Ünlü girişimci Elon Musk, dev projesi hakkında gazetecilere bazı açıklamalarda bulunarak, test hakkında iyi hissettiğini ve iyimserliğinin aslında somut olmadığını söyledi.

Yeni Şafak
14:02 - 6/02/2018 Salı
Güncelleme: 14:10 - 6/02/2018 Salı
Yeni Şafak
Fırlatma için hazır bekleyen Falcon Heavy roketi ve Elon Musk.
Fırlatma için hazır bekleyen Falcon Heavy roketi ve Elon Musk.

SpaceX, bu akşam TSİ ile 21.30’da Kennedy Uzay Merkezi’nden gelecekte insanları Mars’a götürmesi planlanan roket sisteminin ilk uçuş testini gerçekleştirecek. Şirketin CEO’su Elon Musk, daha önceden hedefinin bu uçuşta yük olarak kendi Tesla Roadster’ını Mars’ın yörüngesine göndermek olduğunu söylemişti. Hatta dün Instagram hesabından bu aracın direksiyonunda bir astronot kıyafetiyle fotoğraflarını paylaşmıştı. Ancak bu dev roket projesinin büyük zorlukları da bulunuyor.

Starman in Red Roadster

Elon Musk (@elonmusk)'in paylaştığı bir gönderi ()

Elon Musk, fırlatma yapılmasına saatler kalmışken sahadaki gazetecilere bazı açıklamalarda bulundu. Bugün dünyanın en güçlü roketini test edeceklerinin altını çizen Musk, karşılaşabilecekleri muhtemel tehlikeleri ve riskleri açıkladı. Musk ve SpaceX mühendisleri fırlatmanın başarı ihtimalinin hesaplamalara göre yüksek olduğunu söylüyor.

  • Musk, gazetecilere yaptığı açıklamada, ‘yanlış gidebilecek çok şey var. Gerçekten başarı şansının yüksek olduğunu vurgulamaktan çok hoşlanıyorum. Bunu sürekli söylemek ve işin cazibesine kapılmak istiyorum. Çünkü aşırı derecede iyimser hissediyorum. Ancak, iyimserliğin aslında somut bir dayanağı yokmuş gibi de hissediyorum. Sanıyorum ki bu işte, üçte ikilik bir şansımız var. Ancak gerçekte bu şans %50-%50 şeklinde’ sözlerine yer verdi.

Tesla marka spor otomobilini Mars’a gönderecek üçüncü itiş sistemi, kalkıştan 6 saat sonra Dünya ile Mars arasında bir yörüngede olacak. Dünya’dan saniyede 11km hızla Mars’a yolculuğa çıkacak olan araç ve sürücü koltuğundaki astronot figürü bakalım hedefe ulaşabilecek mi?

#Elon Musk
#SpaceX
#Falcon
#Mars
6 yıl önce