|

Facebook bilgisayarı kilitleyen virüs yayıyor

Facebook ve LinkedIn üzerinden yayılan yeni virüs ile bilgisayarınızdaki tüm dosyalarınız erişilemez hale geliyor. Sistemdeki tüm dosyaları kilitleyen virüs, dosyaları tekrar kullanıma açmak için belirli bir ücret ödenmesini istiyor.

Yeni Şafak
10:05 - 28/11/2016 Pazartesi
Güncelleme: 10:54 - 28/11/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
Facebook üzerinden mesajla gönderilen fotoğraflar bilgisayara indirildiğinde tüm dosyalar kilitleniyor.
Facebook üzerinden mesajla gönderilen fotoğraflar bilgisayara indirildiğinde tüm dosyalar kilitleniyor.

Kullanıcıların bir anlık dalgınlığından yararlanan hackerler, bilgisayar üzerindeki tüm dosyaları erişilemez hale getirebiliyor. Bunun için çok fazla çaba harcamayan hackerler, yolladıkları bir fotoğraf yardımıyla bu işi yapıyor. Söz konusu virüs son dönemde Facebook ve LinkedIn üzerinden yayılıyor.



Mesaj olarak gönderilen fotoğraf bilgisayara yüklenip, bilgisayar üzerinden açıldığında zararlı yazılım aktif hale geliyor. Bilgisayarınızdaki tüm dosyaları kullanılamaz hale getiren yazılım, dosyaları tekrar kullanmak istediğinizde sizden belirli bir ücreti ödemenizi istiyor. Bu ücret ödenirse hackerler uzaktan bilgisayarınıza bağlanarak dosya şifrelerini çözüyor. Eğer ücret ödenmezse dosyalar kullanılamaz halde olduğu için çöpe dönüşüyor.





Facebook ve LinkedIn gibi internet sitelerinin böyle bir virüse nasıl izin verdiği merak ediliyor. Fakat şikâyetler sonrası bu açığın kapatılacağı söyleniyor. Zararlı yazılımın nasıl çalıştığına aşağıdaki videodan ulaşabilirsiniz:





Virüsten etkilenmek istemiyorsanız;



-Bilmediğiniz kişilerden gelen fotoğrafları tıklamayın



-Gönderilen fotoğrafları Facebook üzerinden açın, bilgisayarınıza indirmeyin.







Facebook üzerinden yalan haberler hızla yayılıyor Facebook telefonların şarjını yüzde 20 tüketiyor!


#Facebook
#Linkedin
#Facebook Virüs
7 yıl önce