|

Skoda'nın Golf'e rakip olacak modeli: Scala vRS

Volkswagen Group bünyesinde yer alan Skoda’nın yeni tanıttığı ve Golf’e rakip olması beklenen Scala modelinin çok yakında asfalta inmesi bekleniyor. Firmanın performansıyla dikkat çekmesini istediği asıl modeli Skoda Scala vRS olacak ve bu model üzerinde çalışmalar yapıldığıyla ilgili söylentiler gelmeye başladı.

Yeni Şafak
11:03 - 21/03/2019 Perşembe
Güncelleme: 11:11 - 21/03/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Skoda Scala'nın tasarımı.
Skoda Scala'nın tasarımı.

Skoda Rapid modelinin yerini alacak olan Scala isimli kompakt hatchback modelinin tanıtımı otomobil meraklılarının büyük ilgisini görmüştü. Bu ilginin azalmasını istemeyen Çekyalı üretici Octavia vRS ve Kodiaq vRS modellerine ek olarak yüksek performanslı Skoda Scala vRS modelinin tanıtımını yapmayı planlıyor.


Son yıllarda satışa sunulan hibrit araçlar emisyon değerleri ve sergiledikleri yüksek performanslar ile büyük ilgi topluyor. Elde edilen duyumlara göre, Skoda Scala vRS modelinin de hibrit motorla geleceği ve elektrik desteği sayesinde dört silindire sahip 1.5 litre turbo benzinli motorunun 240 beygir güç üretebileceği söyleniyor.


Skoda Scala motor seçenekleri

Skoda Scala’nın tercih edilebilecek modelleri arasında ilk olarak 95 ve 115 beygir güç üretebilen 1.0 litrelik motoru ile giriş seviyesindeki modeli yer alırken, 1,5 litrelik motor ile sunulan model 150 beygir güç üretebiliyor.


Tercihini Dizel motordan yana kullanmak isteyen kullanıcılara ise Skoda, 1,6 litrelik 250 Nm tork ve 115 beygir güç üretebilen TDI motora sahip modelini sunuyor. Bu motor seçeneklerinden farklı olarak yakın bir gelecekte, benzin ve motorinden farklı olarak sıkıştırılmış doğal gaz ile çalışabilen 1.0 litrelik motora sahip modelinde piyasaya sunulması beklenmekte.


#Skoda
#Scala
#Golf
5 yıl önce