|

Vedat Işıkhan kimdir?

Vedat Işıkhan 1966 yılında dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İzmir'de tamamlayan Işıkhan, lisans, yüksek lisans, doktora, doçentlik ve profesörlük eğitimlerini Hacettepe Üniversitesi'nde sosyal hizmet alanında tamamladı. Hacettepe Üniversitesi'nde profesör olarak görev yaptı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının 2012'de hayata geçirdiği Aile Sosyal Destek Programının (ASDEP) ilk saha çalışmasında Genel Koordinatör olarak görev yapan Işıkhan, 2015-2018 yıllarında AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkanlığında akademik danışmanlık görevini yürüttü. Peki Vedat Işıkhan nereli, hangi görevlerde bulundu? İşte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan hayatı ve biyografisi.

10:47 - 4/06/2023 Pazar
Güncelleme: 10:55 - 4/06/2023 Pazar
Yeni Şafak
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın hayatı, biyografisi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın hayatı, biyografisi

Vedat Işıkhan’ın kim olduğun vatandaşlar tarafından araştırılan konular arasında. Peki, Vedat Işıkhan kimdir, hangi görevlerde yer aldı?

Vedat Işıkhan kimdir?

Vedat Işıkhan, 1966 yılında Mardin'in Artuklu ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İzmir'de tamamladı. Lisans derecesini 1990 yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Yüksekokulu'ndan aldı.

Vedat Işıkhan, 1993'te aynı üniversitede "Sosyal Hizmet Uzmanlarının İş Doyumları" adlı teziyle yüksek lisans derecesini tamamladı. 1998 yılında "Sosyal Hizmet ve Sağlık Alanında Görev Yapan Yöneticileri Etkileyen İş Stres Faktörleri" adlı teziyle doktora (PhD) derecesini elde etti.

Vedat Işıkhan, 2003 yılında doçent unvanını alırken, 2009 yılında ise profesör unvanını aldı. Işıkhan'ın araştırma alanları arasında yönetim stresi, kentlerin gölgesinde yaşayan evsizler, çalışma hayatında stres ve başa çıkma yolları, engelli çocuğa sahip anne ve babalarda depresyon,

Türkiye'de zihinsel engelli çocuğa sahip annelerin sorunları, tüberküloz hastalarının genel özellikleri ve onkolojide tükenmişlik ve başa çıkma, stres yönetimi: tükenmişlikten mutluluğa ve yardım personelini güçlendirme gibi konular bulunmaktadır.

Hacettepe Üniversitesi İ.İ.B.F. Sosyal Hizmet Bölümünde öğretim üyesi olarak yer aldı. 8 Ekim 2018'de
Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu üyeliği
ne atandı.
3 Haziran 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı bakanlar kurulu listesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak yer aldı.
#Vedat Işıkhan
#Vedat Işıkhan hayatı
#Vedat Işıkhan biyografisi
1 yıl önce