|

Vergi borcu yapılandırma işlemleri gib.gov.tr giriş, vergi borcu ödeme

Vergi borcu yapılandırma işlemlerini gib.gov.tr üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz. Vatandaşların faydalandığı vergi borcu yapılandırmada bugün son gün yoğunluğu yaşanıyor. Vatandaşlar akın ettikleri vergi dairelerinde uzun kuyruklar oluşturdular. Sizler de gib.gov.tr üzerinden vergi borcu sorgulamak ve ödemek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

Yeni Şafak
14:25 - 25/11/2016 Cuma
Güncelleme: 11:32 - 25/11/2016 Cuma
IHA

Gib.gov.tr girişi yaparak vergi borcunuzun olup olmadığını öğrenebilir ve size en yakın vergi dairesinden yapılandırma sağlayabilirsiniz. Borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşlar ise sorumlu oldukları vergi dairelerine akın ediyorlar. İşte gib.gov.tr giriş ve vergi borcu sorgulama...




Yukarıdaki bağlantı üzerinden vergi borçlarınızı sorgulayabilir ve borcunuzun olup olmadığını sorgulayabilirsiniz. Eğer borcunuz varsa da sorumlu olduğunuz vergi dairesi üzerinden yapılandırma sağlayabilirsiniz.



Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) borcu, trafik cezaları, otoyol geçiş cezaları, gecikme faizleri, gümrük vergileri, emlak, Çevre Temizlik Vergisi (ÇTV), İlan ve Reklam Vergisi (İRV) vergileri, asfalt borçları ve daha pek çok farklı vergi borcunu da kapsayan vergi affı ve borç yapılandırmasında son gün gün yoğunluğu yaşanıyor.


Son gün olması nedeniyle sabahın erken saatlerinde Konya Vergi Dairesi Başkanlığı önünde ve içerisinde bekleyen vatandaşlar sıranın gelmesini bekledi. Vatandaşlar borç yapılandırılmasının kendilerine kolaylık sağlayacağı için yetkililere teşekkür ederken, yapılandırma için son günü beklemenin cezasını çektiklerini ifade etti. Sırada bekleyen vatandaşların bazıları araba bandrolü için gelirken, bazıları da vergi borçlarını yatırmak için geldiklerini söyledi.


Başvuruların alınması sırasında vergi dairelerinde meydana gelmesi muhtemel sıkışıklığın önlenmesi ve mükelleflere kolaylık sağlanması amacıyla tüm vergi daireleri bugün saat 21.00'a kadar açık olacak.

#Vergi borcu
#Vergi borcu yapılandırması
#gib.gov.tr
7 yıl önce